Aquest dissabte 18 de maig, tindrà lloc una jornada de Portes Obertes al nou edifici El Carme
Aquest dissabte 18 de maig, tindrà lloc una jornada de Portes Obertes al nou edifici El Carme
La visita al centre es podrà fer d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores
Redacción - 14/05/2013 17:12
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6423

Aquest proper dissabte 18 de maig se celebrarà una Jornada de Portes Obertes al nou edifici El Carme per tal que els ciutadans puguin conèixer l'equipament que des d'aquest estiu acollirà estudis de la Universitat de Barcelona. La visita al centre es podrà fer d'11 a 14 hores i de 17 a 21 hores.
El Carme està destinat a ser un equipament emblemàtic per a Badalona tant per la seva singularitat arquitectònica com pel fet que la Universitat de Barcelona l'hagi escollit per oferir-hi diversos estudis universitaris. L'edifici té 3.500 metres quadrats, repartits en una planta subterrània, planta baixa, 4 plantes pis i una planta superior de serveis.

La previsió és que aquest mes de juliol vinent comencin les activitats amb una oferta de cursos d'estiu dins del programa Els juliols de la UB, amb temàtiques relacionades amb la cultura, l'art, el periodisme i l'esport. L'oferta s'anirà completant amb cursos anuals i quadrimestrals d'idiomes; cursos temàtics de reciclatge professional sobre informàtica, mediació o màrqueting; cursos temàtics de caire cultural sobre literatura, història i música clàssica, cursos de formació per a les proves d'accés a la universitat; o formació per a més grans de 55 anys.

A la planta baixa del Carme s'instal·larà l'Oficina de Turisme de Badalona, actualment ubicada a la plaça de la Plana. A la planta subterrània hi anirà una sala d'exposicions de primer nivell, gestionada conjuntament per l'Ajuntament i la Universitat de Barcelona.

L'edifici El Carme està construït en el solar que durant 70 anys va acollir la Clínica del Carme, una institució sanitària privada en la qual van néixer moltes generacions de badalonins i badalonines. En els darrers temps, l'edifici va esdevenir un centre sociosanitari fins que l'any 2003 va tancar les seves portes. L'any 2009, l'Ajuntament de Badalona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona van acordar la construcció en aquest espai d'un nou equipament cultural. Després d'enderrocar l'antiga estructura, l'any 2010, es va aixecar el nou edifici, de disseny trencador amb el seu entorn.