El Germans Trias és reconegut com a centre pioner en el tractament dels ictus més greus
El Germans Trias és reconegut com a centre pioner en el tractament dels ictus més greus
La unitat d’Ictus de l’hospital és la primera de l’Estat acreditada per la seva qualitat per la Societat Espanyola de Neurologia
Redacción - 24/03/2010 06:15
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=646

La unitat d'Ictus de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol s'ha convertit en pionera arreu de l'Estat en el tractament d'aquestes malalties. Ahir, la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) li va lliurar el certificat d'acreditació. Aquest reconeixement significa que la unitat compleix tots els requisits d'excel·lència, tant pel que fa als recursos humans, com a l'equipament, com a la gestió i el control de la seva activitat d'assistència, docència i investigació. En definitiva, l'acreditació ratifica l'alta qualificació de la unitat d'Ictus per atendre aquesta malaltia.

A l'acte de lliurament hi ha assistit el director gerent de l'Institut Català de la Salut, Enric Argelagués, així com el gerent de l'ICS a l'Àrea Metropolitana Nord, Josep Maria Bonet, i el director clínic de Neurociències de l'Hospital Germans Trias, Antoni Dávalos. Per part de la SEN, hi han sigut presents el seu president, Jerónimo Sancho, i el president del Comitè d'Acreditació de Serveis i Unitats Clíniques, Jaume Morera.

A l'acreditació s'hi suma el fet que des del mes de febrer el Centre Terciari d'Ictus que han creat el Germans Trias i l'Hospital del Mar és el primer homologat a Catalunya pel Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral. Això significa que el Departament de Salut considera que els professionals dels dos hospitals estan capacitats per tractar, de forma coordinada les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, els ictus mitjançant cateterismes, és a dir, introduint un catèter per l'engonal per arribar fins a les artèries del cervell. El centre és ara referència per als casos més greus a tractar d'aquesta forma a Catalunya.

La unitat d'Ictus del Germans Trias

La unitat d'Ictus està formada per 11 metges, comptant-hi els residents i els becaris. A més de totes aquestes persones, 9 facultatius més formen part de l'equip de guàrdia, i dues infermeres es dediquen a la investigació sobre aquesta patologia. L'any 2009 hi han sigut ingressats 265 pacients.

Els professionals de la unitat formen part de tres grups d'investigació i treballen en 8 projectes de recerca.

Fotografia:  El president de la Societat Espanyola de Neurologia, Jerónimo Sancho (esquerra)  fa entrega del certificat d'acreditació al doctor Antoni Dávalos, director clínic de Neurociències del Germans Trias (dreta). Autor: Plàcid Vilarroya