Ferran Falcó es desmarca del cobrament de comissions i al·lega que només era un càrrec 'representatiu' d'Adigsa

Agencias - 23/05/2013 04:39
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6500

El diputat de CiU al Parlament i expresident d'Adigsa, Ferran Falcó, ha defensat aquest dimecres davant del jutge com a imputat que el seu càrrec en l'empresa pública d'habitatge de la Generalitat era només "representatiu", i s'ha desvinculat de la presumpta trama per al cobrament de comissions il·legals de l'últim govern de Jordi Pujol.

Segons ha explicat als periodistes després de declarar en el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Falcó ha al·legat que el responsable de contractar a l'empresa pública el principal acusat de la trama, José María Penín, va ser el llavors conseller delegat Josep Antoni Fondevila, també imputat. Falcó sí ha reconegut al jutge, en una declaració de poc més de mitja hora, que abans d'aquesta contractació s'havia reunit amb Penín en una trobada en el qual aquest es va oferir per treballar en l'empresa pública, i que el va rebre per petició d'un tècnic d'Adigsa.

"No ho recomana ningú. Aquesta persona explica la seva situació personal, que en aquest moment determinat es queda sense treball, i a través d'algun tècnic de la casa ve a oferir-se", ha relatat als mitjans sobre la contractació de Penín, que és parent llunyà de l'actual conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

El cas Adigsa parteix d'una querella presentada per la Fiscalia el desembre del 2005 després que el llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall, acusés CiU durant un ple al Parlament d'haver cobrat comissions del 3% a constructores a les quals va adjudicar obra pública.

La presumpta trama entorn d'Adigsa va poder adjudicar irregularment a empresaris obres per rehabilitar habitatges de segona mà, que es van poder haver fet a dit a canvi de comissions, tot i que la Fiscalia no va veure indicis del cobrament d'aquest 3%.

Falcó s'ha desvinculat del cobrament de comissions sense negar la seva existència: "Quan es canviava el plat de dutxa per un bany, es pintava o es canviava la caldera, si hi havia algú que s'aprofitava, aquesta és la qüestió".

Segons han explicat fonts judicials, Falcó també s'ha referit davant del jutge a un informe de la Sindicatura de Comptes del 2008 que conclou que la presidència d'Adigsa, que ell ocupava, no tenia un paper principal en els procediments administratius de l'empresa pública.

Falcó ja havia declarat el 2006 com a imputat al jutjat que investigava el cas, però aquesta vegada ho va fer davant del TSJC, que és el tribunal competent per instruir la causa per ser diputat del Parlament.