El Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 acull l’exposició '¿Cómo came-l’arte?' de Lucía Retamosa
El Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 acull l’exposició '¿Cómo came-l’arte?' de Lucía Retamosa
La mostra es podrà veure fins al divendres 28 de juny
Redacción - 07/06/2013 05:11
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6636

El Centre Cultural l'Escorxador Nau 3 acull l'exposició "¿Cómo came-l'arte?" de Lucía Retamosa. La mostra és el principi de la unió entre l'escultura i la cuina on l'artista vol apropar l'art a l'espectador amb l'objectiu de jugar amb un ham, en aquest cas el menjar, disposat en un espai expositiu i observar la reacció del públic.

Lucia Retamosa, de 24 anys, està graduada en Arts Aplicades a l'Escultura a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i ha realitzat tallers de creació d'escultura al TallerBDN. La seva obra ha format part de diferents exposicions col·lectives i individuals com ara 'Si las almohadas pudieran hablar' (centre cívic Dalt la Vila, 2009), "40!" (El Refugi, 2009), 'El Viaje' (El Refugi, 2008) o 'Accents des de l'escola' (Artesania i Catalunya, 2008). Retamosa també ha participat a diferents simpòsiums i concursos d'escultura a nivell internacional.

Amb '¿Cómo came-l'arte?' l'artista vol que les peces d'art exposades atraguin l'espectador, i que aquest no es resisteixi ni es contingui en agafar-les i menjar-les. També vol ser una sàtira d'aquell espectador que assisteix a les exposicions d'art només el dia de la inauguració pel refrigeri que s'ofereix El catering i les relacions socials com a element principal d'una inauguració, seran els elements principals de l'exposició.

La finalitat de l'artista és que un esdeveniment com una inauguració, serveixi, a més de per relacionar-se, conèixer, observar i compartir, també per experimentar i interactuar amb la intenció de menjar-se les peces d'art exposades, i que, la resta de dies l'exposició es transformi en l'empremta de tots els que hi hagin passat.

 

La mostra es podrà visitar fins divendres dia 28 de juny. L'entrada és gratuïta.