Badalona ha registrat 22 litres en només 30 minuts durant la forta tempesta d'aquest dissabte al matí
Badalona ha registrat 22 litres en només 30 minuts durant la forta tempesta d'aquest dissabte al matí
La pluja ha causat inundacions com per exemple la del pas subterrani de l'avinguda Martí Pujol (imatge)
Agencias/ Imatge: Joel Giménez - 08/06/2013 13:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6655

Badalona ha registrat 22 mm en només 30 minuts durant la forta tempesta d'aquest matí. Alguns carrers del Centre s'han inundat d'aigua com per exemple, el pas subterrani de l'avinguda Martí Pujol (imatge)amb els desperfectes que això ha provocat un cop passada la tempesta. Alguns actes de les festes de barri han quedat suspesos com per exemple la fira d'entitats que tot just  s'acabava de muntar a la plaça Trafalgar quan ha començat la tempesta.

Dades

Un front de tempestes ha escombrat aquest matí Catalunya d'oest a est amb precipitacions intenses, a estones de caràcter torrencial, fort vent i abundant aparell elèctric. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les intensitats de pluja han estat destacables a moltes localitats com per exemple Badalona, on han caigut 22 litres en 30 minuts, o al barri del Raval de Barcelona, on s'han recollit 24,1 litres en 30 minuts, 17 litres dels quals en només 10 minuts. Fins al migdia, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 233 trucades i els Bombers uns 80 avisos relacionats amb els forts xàfecs, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona (90 al Barcelonès i 50 al Baix Llobregat).

Els Bombers de la Generalitat han realitzat entre les 00.00 i les 11.00 hores d'aquest dissabte 80 sortides per incidències ocasionades per l'episodi de pluges que ha afectat Catalunya, especialment l'àrea metropolitana de Barcelona. La majoria de les actuacions s'han centrat en petites inundacions, filtracions d'aigua en habitatges, problemes amb les clavegueres i acumulacions d'aigua a la via pública.

A més, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 233 trucades per incidències relacionades amb la pluja, la majoria efectuades entre les 09.00 i les 12.00 hores, ha informat Protecció Civil en un comunicat.

Per comarques, les que més han fet ús d'aquest servei són el Barcelonès --90 trucades--, Baix Llobregat i Vallès Occidental --amb 50 cadascuna-- i el Maresme, amb onze; mentre que per municipis destaca Barcelona --amb 44 trucades--, Badalona --30-- i Terrassa i Hospitalet de Llobregat, amb 16 cadascuna.

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla especial per inundacions a Catalunya (Inuncat) pels incidents que encara es puguin produir, amb previsió que es recullin fins a vint litres per metres cúbics en una hora.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l'episodi de pluges està afectant de manera desigual, i amb vista a la tarda d'aquest dissabte s'esperen pluges de menys intensitat en la part prelitoral i interior nord-est.

Ampliació dissabte a les 21.26 hores

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase de prealerta el pla especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) un cop ha finalitzat l'episodi de pluges intenses aquest dissabte. Al llarg del dia, el telèfon d'emergències 112 Catalunya ha rebut 311 trucades relacionades amb incidències derivades de les precipitacions. De la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut 175 avisos relacionats amb les pluges a tot Catalunya, majoritàriament entre les 09.30 h i les 13 h, sobretot a l'àrea metropolitana. Els bombers han actuat en 90 casos, que han estat majoritàriament per atendre petites inundacions en habitatges o a la via pública.