Sota el lema 'Juntes fem ciutat' les dones de Badalona han acomiadat aquest curs amb una trobada festiva
Sota el lema 'Juntes fem ciutat' les dones de Badalona han acomiadat aquest curs amb una trobada festiva

Clara Bayo/Fotos: Juan Carlos Sanavia - 13/06/2013 08:05
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6687

Sota el lema 'Juntes fem ciutat' les dones de Badalona han acomiadat aquest curs. Un moment de trobada per posar en solfa totes les activitats que es fan des de les diferents associacions i vocalies de dones així com reivindicar el paper de la dona a la societat però també denunciar el maltractament i la violència vers les dones. En aquest sentit s'ha comptat amb la presentació del protocol d'actuació violència de gènere i el funcionament del SAIV (Servei d'Atenció Integral a la Víctima) on s'han explicat aspectes com la importància de la prevenció i la denúncia així com l'acompanyament a la víctima; de fet s'ha portat a terme un entit  minut de silenci per les víctimes de violència de gènere. Aquest acte ha comptat amb la participació de l'Institut Català de les dones des d'on s'ha destacat la taca de le dones de de les entitats en la transformació cap a una societat més justa i igualitària.

Durant aquest fi de curs s'han presentat els treballs de les dones durant tot un any entre els quals està la pintura, el ball, el teatre, a cadascuna de les associacions de dones, activitats que fan una gran feina social i fomenten la participació i la cohesió. "No només és pintar un quadre, darrere d'aquesta acció creativa també hi ha una funció social, el fer que les dones surtin de casa, es relacionen amb altres dones, participin dels actes de ciutat i contribueixen" explica Celestina Yáñez del grup de dones la Morera i Comissió de dones Badalona. 

Activitats que fan xarxa

A més de les activitats que les dones fan durant tot l'any a les seves entitats veïnals, en aquest fi de curs s'ha fet ressò de la importància de les activitat que e fan de manera conjunta. Entre elles la cadena humana contra l'explotació sexual i el tràfic de persones, l'organització del Festival de Monòlegs Solidaris, el sopar de la dona, i la participació a la cavalcada de reis, entre d'altres, com les reunions que fan mensualment al CRAD.

L'acte que s'ha portat a terme a un centre cívic de la Salut ple de gom a gom, ha tingut també una vessant solidària i s'han recaptat així al voltant d'uns 400 litres de llet que aniran detinats al Banc d'Aliments. Des de les entitats expliquen que aquestes activitats són de vital importància i fan una crida a la participació de gent jove.

Més imatges aquí