La ciutadania pren la paraula en el ple alternatiu celebrat a la plaça de la Vila
La ciutadania pren la paraula en el ple alternatiu celebrat a la plaça de la Vila
S'ha celebrat aquest dimarts de manera paral·lela al ple municipal
CB - 26/06/2013 05:08
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6763

Era un dels objectius marcats a l'anomenat Àgora Badalona; celebrar un ple alternatiu de caràcter mensual on la ciutadania pogués dir la seva. I així s'ha portat a terme aquest dimarts el primer plenari alternatiu a la plaça de la Vila i de manera paral·lela al ple municipal que es vivia a l'Ajuntament. Mentre a l'Ajuntament es debatien diferents mocions, a la plaça de la Vila agafava força la veu de diferents lluites socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona per informar de les seves darreres accions, la plataforma d'Aturats i Aturades de Badalona per presentar el seu descontent amb la moció contra l'atur que es va aprovar al ple i de la qual, han explicat "no s'ha complert res". I així tot un seguit de moviments socials, com també alguns barris, descontents amb la gestió de l'Ajuntament local.

Què passava al ple municipal?

El ple municipal aprovava aquest dimarts amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC i CiU, i el vot en contra del PP, la primera moció a l'estat espanyol contra el deute il·legítim. Una moció presentada per ICV-EUiA en col·laboració amb el Grup Auditoria Ciutadana i que fa relació al deute que té l'Ajuntament. La moció proposa considerar il·legítims els interessos concrets amb les entitats financeres privades Caixabanc, Catalunyabanc, Bankia, Banc Sabadell, Banesto, Banco Popular, Bankinter, Caja Espanya, Cajamar i BBVA, pel capital de 31.036.946,75 € prestats en el marc del Plan de Pago de Proveedores 2012 on s'han aplicat interessos del 5,54 % per diners públics que aquestes entitats financeres han obtingut interessos inferiors a l'1%. I moció que insta al govern municipal a quantificar la xifra total d'aquests interessos i a emprendre les accions legals necessàries davant la justícia espanyola, europea i internacional per aconseguir la nul·litat d'aquest deute il·legítim.

Noticia relacionada

El ple aprova una permuta d'uns terrenys propietat de l'Ajuntament a les Guixeres per uns terenys de l'empresa Eurostanding SA a l'entorn de Can Ruti 

L'Oficina de la Defensa de la Ciutadania de Badalona ha atès 405 persones durant el 2012