L’Ordenança de Civisme és la major preocupació de les entitats de la ciutat
Així ho destaca el primer Baròmetre de Seguiment Policial de Proximitat elaborat per la Guàrdia Urbana de Badalona
Redacción - 13/04/2010 04:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=702

La Guàrdia Urbana de Badalona ha presentat el primer Baròmetre de Seguiment Policial de Proximitat (BSPP), elaborat a partir de les entrevistes realitzades durant el mes de febrer a responsables de 76 entitats, escoles, i casals de gent gran de la ciutat, entre altres tipus d'entitats i organitzacions.

En aquests contactes amb les entitats els agents han demanat tres aspectes de l'actuació policial susceptibles de ser millorats i tres més en què hi hagi hagut una millora en els darrers temps, amb l'objectiu d'elaborar un baròmetre que permeti establir, des del punt de vista del teixit social organitzat, els punts febles i els punts forts de la tasca que realitza la Guàrdia Urbana.

De les respostes facilitades per les persones entrevistades es desprèn que la principal preocupació és el compliment dels preceptes de l'Ordenança de civisme. Aquesta qüestió suposa el 25,4% de les respostes de les entitats. En segona posició, amb un 20,1%, es troba la presència policial al carrer seguida del control de la indisciplina viària, amb un 10,5% de les respostes. En posicions menors del llistat d'aspectes susceptibles de ser millorats es troben la protecció de les escoles (7,4%), el funcionament d'altres serveis municipals (5,7%), i el control dels horaris d'establiments (4,8%).

Les millores detectades

Pel que fa a les qüestions sobre les quals els entrevistats han detectat una millora, la primera és la presència policial propera al teixit social, amb un 16,6% de les respostes. En segon lloc se situa la percepció sobre una millora en la comunicació entre la policia i els altres serveis municipals (13,1%), seguida, en tercer lloc, per la satisfacció pel compliment de la funció policial (8,7%). En menor grau, els aspectes que més valoren com a millora els entrevistats en aquest primer baròmetre de seguiment policial de proximitat són la rapidesa en la resposta a requeriments (8,3%), l'increment de la presència policial (7,8%), i l'atenció i la informació rebuda per part dels agents (6,5%).

El primer tinent d'alcalde i regidor de Govern de l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó ha destacat que "el diagnòstic que fan els entrevistats, que per la seva responsabilitat tenen una percepció qualitativa del que passa a la ciutat, coincideix en gran part amb el diagnòstic que fa el propi Govern i els comandaments de la Guàrdia Urbana".

Tot i així ha reconegut que "un dels reptes que tenim és millorar en el control de les actituds incíviques dels ciutadans, un aspecte en què s'avança a un ritme més lent perquè els problemes d'incivisme són més difícils de combatre".