Aquest diumenge 18 d'abril, festa popular per inaugurar la línia 9/10 del metro
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, presidirà la posada en funcionament del nou tram
Redacción - 16/04/2010 07:08
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=706

Aquest diumenge 18 d'abril, cap a les 11.00 hores, tindrà lloc la inauguració de la línia 9/10 del metro. Visita d'autoritats i una gran festa popular seran els protagonistes d'un moment molt esperat pels veïns de Badalona.

Així, el president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, presidirà aquest diumenge la posada en funcionament del nou tram de la Línia 9/10 del metro, a Badalona, entre les estacions de Bon Pastor i Gorg. A l'acte també hi assistirà el president del Consorci de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (CAMB) i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Servei diari a 8.000 viatgers

El tram que aquest diumenge s'inaugura, de 3,4 quilòmetres de longitud, és el segon que entra en servei de l'L9/L10, després que al desembre s'estrenés la línia amb l'entrada en funcionament del ramal de Santa Coloma de Gramenet. D'aquesta manera, ja s'han posat en marxa 9 estacions de l'L9/L10 al llarg de 8,2 quilòmetres de línia, corresponents als extrems més propers al costat Besòs.

Inclou 4 estacions, 3 al terme municipal de Badalona i una altra a Barcelona, que permetran millorar la comunicació interna entre els barris de la ciutat i també amb Santa Coloma de Gramanet i Barcelona.

S'espera que aquest any els trens donin servei a prop de 8.000 viatgers diaris inicialment. A partir de l'estiu, quan connecti amb l'L1 i l'L5 de metro a l'intercanviador de La Sagrera, es podrà arribar a 14.600 viatgers. I quan es completi la línia, es preveuen uns 26.000 passatgers, i 28.000 diaris en l'horitzó de l'any 2020.

Conducció automàtica

El nou tram que entra en servei disposa de trens automàtics sense conductor, un model implantat des de desembre a la L9/L10 que posiciona Catalunya com a pionera en l'aplicació d'aquest sistema a tot l'estat espanyol, amb la primera experiència d'aquestes característiques en funcionament, seguida per l'L11. Sumant les dues línies, ja funcionen 9,2 quilòmetres de metro automàtic a Barcelona i hi ha 13 estacions amb portes d'andana automàtiques.

La línia 9 i 10 del metro té una inversió de 6.500 milions d'euros.

Festa popular

A la ronda Sant Antoni de Llefià, es portarà a terme des de les 11.00 hores del matí una festa popular amb cercaviles, tallers infantils, actuacions musicals i xocolatada, per celebrar la posada en funcionament de la Línia.