El Màgic Badalona promocionarà el cinema en català
El Màgic Badalona promocionarà el cinema en català
És gràcies a la signatura d'un conveni entre el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià i l’empresa que gestiona el Megacine Badalona
Clara Bayo - 15/04/2010 03:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=709

L'empresa que gestiona els Megacine Badalona del centre comercial Màgic i el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià estan decidits a promocionar el cinema en català a la ciutat. La iniciativa, que va ser presentada ahir, tracta d'oferir una programació, per a infants i adults, de pel·lícules en català que podran ser vistes amb descomptes en els preus de les entrades.

Aquesta proposta ja s'ha portat a terme en altres cinemes de l'àrea metropolitana de Barcelona com l'Hospitalet i Castelldefels, però al Barcelonés Nord no estava encara explotada. En aquest sentit el representant dels cinemes a Badalona, Jaume Tarrazón, ha explicat que "l'experiència a aquestes poblacions ha sigut molt positiva" amb resultats "espectaculars".

És per aquest fet que de moment les projeccions en català i amb descomptes es faran durant aproximadament tres mesos, fins aquest estiu, per comprovar quina és l'acceptació del públic i avaluar els resultats. Tot i això i segons el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta "la voluntat és donar-li continuïtat en el temps".

Així aquest mateix dissabte, 17 d'abril, a les 16.15 hores, i diumenge 18, a les 12.15 hores, ja es podrà veure la pel·lícula infantil Planet 51 al preu de 3,50 € amb el val de descompte, que s'ha repartit a totes les escoles de Badalona i de Sant Adrià de Besòs. D'altra banda, els adults podran gaudir de Millennium 1. Els homes que no estimaven les dones dilluns, 19 d'abril, i dimarts, dia 20, a les 20.00 hores, al preu reduït de 5,50 € presentant el val de descompte.

Per veure els films n'hi haurà prou presentant uns vals de descompte que reparteixen l'entitat lingüística (CNL) i l'Ajuntament a través de centres cívics i entitats.

Més informació aquí

Cinema i Literatura

Amb la voluntat de lligar tots els sectors culturals, ahir també es va presentar l'acord al que han arribat l'empresa que gestiona Megacine i l'Ajuntament de Badalona. I és que a partir d'aquest mateix dilluns, 19 d'abril, i de dilluns a divendres no festius, els espectadors podran beneficiar-se del preu del dia de l'espectador presentant el carnet de les biblioteques a les taquilles del cinema. Ara aquests descomptes ja es feien amb les entrades desl espectacles del Teatre Zorrilla. I en poc temps també s'afegiran les llibreries badalonines amb un 5% de descompte per a aquells que presenten el carnet de biblioteca.