La nova plaça i aparcament de l'Enginyer Deulofeu obri les seves portes amb una gran festa
La nova plaça i aparcament de l'Enginyer Deulofeu obri les seves portes amb una gran festa
Més de 5.500m2 de zones enjardinades, jocs infantils, plaques fotovoltaiques i ús d'energies renovables formen el nou espai públic
Clara Bayo - 13/09/2009 11:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=71

El que abans era un espai de difícil accés, liderat per un transformador de més de cinc pisos, avui s'ha convertit en una plaça verda, sostenible i innovadora. Els veïns de Can Claris han viscut en primera persona la transformació de la plaça de Enginyer Deulofeu. "Estem molt contents, avui hem matinat per a baixar als nens a jugar al nou parc" conta una veïna de la zona. I no és para menys, la nova plaça pública de més de 5.500 m2, amb energies renovables i plaques fotovoltaiques, és ja un referent per a la ciutat de Badalona. Segons explica un dels arquitectes de l'obra, Carlos Navarro "la importància d'aquesta obra radica no només en la gran utilització de l'espai verd sinó també en el fet que la plaça és com la teulada d'una casa" i és que la plaça es troba literalment damunt d'un aparcament de dues plantes amb més de 260 places.

Els veïns han hagut d'esperar més de 4 anys per a tenir un espai de reunió, de jocs i de zones verdes, però avui, per fi, han fet realitat el seu somni amb la inauguració de la seva nova plaça. "Estem més que orgullosos de l'obra, ara ens toca gaudir-la, acaronar-la i felicitar a l'Ajuntament, a ENGESTUR, a TAU ICESA, als arquitectes Salazar i Navarro i a tots els participants en el projecte" ha explicat la presidenta de l'Associació de Veïns de Ca Claris, Pilar Valent. L'acte presidit per l'alcalde de la ciutat, Jordi Serra, ha contat amb jocs, música, ball i diferents activitats per a celebrar el que ja és un fet. Segons Serra "Es tracta d'un exemple viu de la millora de la ciutat, de la qualitat de vida de la gent, de l'espai públic en el seu concepte més ampli".

Així és la nova plaça

Més de 5.500m2 situats sobre un aparcament públic de 7000 m2, amb més de 260 places, formen el nou espai públic de Can Claris. Una plaça que inclou elements diferenciadors i innovadors com la utilització d'energies renovables, pèrgoles per a donar ombra, zones enjardinades, plaques fotovoltaiques i jocs infantils protegits, característiques que la fan sostenible amb el medi ambient i que són un pas més en la lluita veïnal i municipal per una millora de la qualitat de vida. Un projecte que ha costat 1.881.385 euros i que segons Serra "és solament un exemple de tot el que ha de venir per a la ciutat".

Més fotografíes fent click aquí