Speculum el mirall del temps, l'acte central de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana serà un espectacle multidisciplinar i sense precedents
Speculum el mirall del temps, l'acte central de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana serà un espectacle multidisciplinar i sense precedents
Tindrà lloc la nit del divendres 7 de maig i serà un espectacle multimedia que s'emmarca dins la grossa de les festes de maig
Clara Bayo - 16/04/2010 04:13
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=714

Un espectacle que aglutina totes les disciplines culturals de Badalona, des de la música, les lletres, fins a la dansa. I un esdeveniment "mai vist al món" que fa un recull de la història de Badalona a través dels seus components culturals.

Així es va presentar ahir el que serà l'acte central de la Capitalitat de Cultura Catalana i que tindrà lloc en lo més gran de les festes de maig. Sota el títol de Speculum el mirall del temps, es vol reflectir el treball de més d'un any i en el que s'han involucrat tots els actors, institucions i entitats culturals de la ciutat.

La plaça de l'Assemblea de Catalunya, entre el Museu i el carrer President Companys, és el lloc escollit per què el dia 7 de maig a les 22.00 hores milers de persones s'apropen per veure "un espectacle únic a la història" segons paraules dels seus responsables, Josep Sebastià Lagarto i Toni Benages. I és que fins i tot, per aquest esdeveniment està previst tancar una de les artèries principals de la ciutat, la Via Augusta.

Badalona mira cap a la seva història

Tot aquell que hi vagi es trobarà amb la màgia de l'efecte sorpresa i és que els seus responsables no han volgut donar més detalls sobre com serà. "És fonamental l'element sorpresa, només podem dir que la gent té un paper molt important i que és un espectacle a peu de carrer, amb molta interacció, que compagina des de focs d'artifici fins a música feta per l'ocasió" destaca Toni Benages. 17 músics en directe amenitzaran amb música del compositor Carlos Rojo.

A més la façana del Museu de Badalona servirà com a pantalla de projecció i més de 100 persones estaran en directe pel carrer per portar a terme l'espectacle d'una hora de durada aproximadament i que tractarà la història de Badalona des dels Ibers fins a l'edifici més modern, el Viver.

Segons el regidor de cultura, Mateu Chalmeta, s'espera que hi vagin a veure-lo milers de persones. I és que serà una ocassió única de gaudir d'un espectacle com aquest, sence precedents.