El Refugi acull una exposició amb motiu del centenari de la creu de Montigalà
El Refugi acull una exposició amb motiu del centenari de la creu de Montigalà
L’edició d’un llibre i d’una rajola commemorativa completaran les celebracions a l’entorn del monument
Redacción/ Foto: Alain Richaud - 08/10/2013 06:27
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=7240

La sala d'exposicions el Refugi acollirà a partir de divendres 11 d'octubre i fins a dissabte 19 d'octubre una exposició amb motiu del centenari de la creu de Montigalà.

La mostra Montigalà, una creu centenària (1913-2013) presenta la història d'aquest monument, que va ser inaugurat el 28 de setembre de 1913 durant les festes constantines, una celebració que recordava la proclamació del cristianisme com a religió oficial de l'imperi romà per part de l'emperador Constantí. Les festes van culminar amb una gran processó el 12 d'octubre i amb la benedicció de la creu el 19 d'octubre.

Per celebrar aquest centenari una comissió organitzadora, sorgida de la societat civil, ha investigat en la història de la creu i ha preparat el material, sobretot fotogràfic, que es presenta en l'exposició. La comissió també té com a objectiu recuperar i dignificar l'espai del turó de Montigalà on hi ha la creu.

Com a part dels actes del centenari, s'ha editat un llibre que porta el mateix títol de l'exposició Montigala, una creu centenària (1913-2013) on es presenta la història del monument, poesies d'autors catalans relacionats amb la creu, vivències de veïns del barri de Canyet i fotografies de la creu i de l'entorn. Aquest llibre es complementa amb un DVD que inclou un muntatge audiovisual dels actes del centenari. El llibre serà presentat en la sala El Refugi el darrer dia de l'exposició, el dissabte 19 d'octubre, a les 19 hores. També es presentarà en aquest acte una rajola de ceràmica commemorativa en una edició limitada a cent unitats.

L'horari d'obertura de la mostra és de dilluns a divendres de 19 a 21 hores, dissabtes d'11 a 13 hores, i el diumenge d'11 a 13.

Més informació AQUÍ