La nova estació de metro de l’L2 portarà el nom de Badalona - Pompeu Fabra
L’alcalde proposarà a la Comissió de nomenclàtor municipal que la gran plaça situada sobre l’estació també porti el mateix nom
Redacción - 20/04/2010 04:05
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=726

Després de mesos de divagació, el Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va acordar en la sessió celebrada aquest passat divendres 16 d'abril aprovar la denominació de Badalona - Pompeu Fabra per a la nova estació de la línia L2 del metro que està previst inaugurar durant aquest proper estiu.

D'aquesta manera, s'ha acceptat la proposta feta el mes de setembre de l'any passat per part de l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, qui va fer arribar una petició a l'ATM per donar el nom de Pompeu Fabra a la nova estació de metro de l'L2 recollint el sentir d'un gran nombre d'entitats de la ciutat que així li ho havien expressat.

Amb aquesta nomenclatura es pretén reivindicar la figura de Pompeu Fabra i lligar-la a Badalona, ciutat on va viure i va desevolupar bona part de la seva obra com a lingüista. Cal destacar que va ser a Badalona on Pompeu Fabra va confeccionar el Diccionari General de la Llengua Catalana.

En consonància amb aquesta denominació, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha anunciat que proposarà a la Comissió de nomenclàtor municipal que la plaça situada sobre aquesta nova estació de metro també porti el nom de plaça de Pompeu Fabra. Aquesta proposta no exclou que l'actual plaça de l'Alcalde Xifré no només es mantingui sinó que fins i tot millori l'espai que actualment ocupa per, al mateix temps, dignificar la figura de l'exalcalde republicà de la ciutat que va morir afusellat durant la Guerra Civil.

La plaça fins ara anomenada de manera provisional Illa Central, té una superfície aproximada d'uns 20.000 metres quadrats. Les obres d'urbanització començaran enguany. El projecte preveu la construcció d'una plaça-parc, on la vegetació tindrà un paper molt important. El projecte és obra de l'equip d'arquitectes Jornet Llop Pastor SL, en col·laboració amb Franc Fernández i Fina Frontado SCP, guanyadors del concurs del Concurs arquitectònic convocat per definir la urbanització de la plaça i la volumetria d'un edifici dotacional d'aquesta gran plaça central.