Avui dissabte es celebra la Primera Jornada de Professionals de la mediació de conflictes
La consellera de Justícia de la Generalitat inaugurarà la jornada que es farà al Badalona Centre Internacional de Negocis
Redacción - 24/04/2010 05:29
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=746

Avui dissabte 24 d'abril, la consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, inaugurarà a les 9.15 hores, la Primera Jornada de professional de mediació de conflictes que se celebrarà al Badalona Centre Internacional de Negocis. A l'acte inaugural, la consellera de Justícia estarà acompanya del segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Francesc Serrano; la presidenta de l'Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes a Catalunya, Núria Villanueva; i de la directora del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Anna Vall.

250 experts en mediació participaran en aquesta jornada amb l'objectiu d'aprofundir en l'estat actual de l'exercici d'aquesta professió de mediador de conflictes i articular aquells elements que garanteixin la millor pràctica professional.

La mediació de conflictes és un procediment de caràcter voluntari i confidencial que s'adreça a facilitar la comunicació entre les persones per tal que gestionin per elles mateixes una solució als conflictes que els afecten, amb l'assistència d'una persona mediadora que actua de manera neutral i imparcial.

La mediació familiar, comunitària, escolar, penal, etc, permet gestionar pacíficament situacions on les persones implicades col·laboren, amb l'ajut de la persona mediadora, per trobar la millor resposta a problemes de família, veïns, companys d'escola, reparació de danys causats o soferts.. etc.

Durant la jornada que es fa al BCIN també es presentarà la nova etapa de l'Associació de Professionals de la Mediació de Conflictes ACDMA (abans Associació Catalana pel Desenvolupament de la Mediació i l'Arbitratge) que des de la seva fundació a l'any 1993 ha donat impuls als mètodes de resolució alternativa de conflictes i, de forma específica, a la mediació de conflictes.