La Rambla de Badalona i el Teatre Principal a punt per a les festes de maig

Clara Bayo - 26/04/2010 05:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=751

A punt de començar les festes de maig i enmig de la capitalitat de la cultura catalana Badalona vol posar-se guapa. El 9 de maig serà una data clau per a la Rambla de Badalona. Així ho ha confirmat l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, qui ha explicat que aquesta serà la data per a la inauguració de la nova Rambla, amb la retirada de totes les tanques. "Aquest és l'any del teatre Principal i de la Rambla, espais que havíem de recuperar" va indicar Serra.

I és que a més de la inauguració d'aquest passeig al costat del mar, també obrirà les seves portes el teatre Principal de la ciutat. Serà el dia 7 de maig, mateix dia del pregó de les festes de maig, amb una jornada de portes obertes per a que tothom pugui veure com serà el nou espai per dins ja totalment enllestit. Després, el dia 8 de maig al mateix teatre Principal hi haurà una actuació de luxe. L'espectacle Utopia de Leo Bassi, al principi destinat al teatre Zorrilla, es farà a l'escenari del Principal amb l'objectiu de que els badalonins i badalonines puguin fer un tastet de com serà aquest espai renovat.

En aquest sentit, la remodelació interior de l'equipament ha comportat situar la platea del teatre al mateix nivell del carrer amb l'objectiu d'eliminar les barreres arquitectòniques. S'hi han instal·lat grades retràctils que possibiliten la realització d'espectacles de format molt divers. Destaca també l'actuació feta al vestíbul on una gran imatge de la sala feta des de l'escenari dóna la benvinguda a l'espectador amb una visió espectacular del pati de butaques. El pressupost d'aquestes actuacions ha estat de 2.467.082 €.

La reforma realitzada tenia com a objectiu aconseguir un equipament molt més polivalent, apte per a diversos formats i amb possibilitat de compartimentar-lo en dues sales: 185 espectadors a l'amfiteatre i 218 espectadors a la platea; o una única sala amb 403 butaques en total.

I remodelació de la façana

Pel que fa a les obres que es faran enguany a càrrec del FEOSL, les actuacions serviran per renovar la part exterior de l'edifici amb l'objectiu de sanejar-lo i aconseguir un aspecte totalment renovat. Es conservaran elements antics i característics de l'edifici conjugats amb alguns de nous que modernitzaran la seva imatge. La realització d'aquestes obres faran que el teatre estigui tancat mentre es portin a terme les actuacions previstes.

S'actuarà a la façana del teatre on es col·locarà un revestiment en pedra natural. La resta de parets externes del teatre se sanejaran i s'impermeabilitzaran. Tota la part exterior de l'edifici tindrà un sòcol en pedra natural d'uns 3 metres, aproximadament. També es milloraran les condicions d'accessibilitat a l'edifici ja que s'ampliarà la vorera situada just davant del teatre. El pressupost d'aquestes actuacions és de 549.000 euros.