La campanya del PP de Badalona indigna entitats socials i Govern

Agencias/Redacción - 27/04/2010 05:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=755

La campanya impulsada pel líder del Partit Popular a l'Ajuntament de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en la qual es vinculava la immigració amb els romanesos de la població, ha desencadenat les crítiques de les principals entitats socials a Catalunya, així com del Govern i formacions del mateix, que es plantegen denunciar la formació per incitar a l'odi racial.

SOS Racisme de Catalunya i Unió Romaní han anunciat que estudien emprendre mesures legals contra el PP pels fullets que porten el lema No volem romanesos, i s'acompanyen d'imatges de romanesos d'ètnia gitana. Els responsables d'aquestes entitats han argumentat a diferents mitjans de comunicació que "no es pot permetre que una persona d'aquest rang polític" faci "acusacions d'aquest tipus".

En la mateixa línia s'han manifestat Càritas, Justícia i Pau, que han mostrat el seu ferm rebuig a la iniciativa que, segons han dit "estigmatitza" tot el col·lectiu de romanesos, i crea un clima "enrarit" al municipi. Per aquesta raó, s'ha demanat al PP de Badalona que sigui "prudent".

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha anunciat que el Govern es planteja denunciar el PP per incitar a l'odi racial a Badalona. En declaracions als mitjans, Capdevila ha explicat que assessors jurídics del Govern estan estudiant el contingut del díptic, que ha titllat de "greu irresponsabilitat" per "atiar focs" i criminalitzar tot un col·lectiu. Per aquesta raó, ha exigit al PP que "rectifiqui" i que obri un expedient al líder popular a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol. La distribució del fullet ha de tenir "conseqüències", ha postil·lat.


Accions legals

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra va assegurar a diferents mitjans de comunicació que és "de vergonya tot el tema dels fullets que el PP de Badalona va distribuir entre els habitants de la ciutat". En aquest sentit va afirmar sentir pena i va assegurar que "els populars solament intenten amb un discurs negatiu tenir més vots".

A més,  l'alcalde va defensar que la ciutat treballa per la integració, va rebutjar estigmatitzar als immigrants, i va negar que la delinqüència de la ciutat sigui superior a la d'altres municipis: "Badalona no és així", va sentenciar.

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat la intenció de la formació denunciar davant de la Fiscalia el fullet que titllen de "racista" del PP de Badalona. Ha explicat en roda de premsa que la denúncia la presentarà el cap de llista d'ICV de Badalona, Carles Sagués, i es realitzarà per presumptament infringir els articles 510 i 511 del Codi Penal en reiterades campanyes "xenòfobes" realitzades pel PP a Catalunya.

Per la seva banda la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho va demanar perdó al col·lectiu de gitanos romanesos «per si algú es va sentir ferit».