El Govern encarrega un informe per veure si Albiol ha infringit el Codi Penal
El Govern encarrega un informe per veure si Albiol ha infringit el Codi Penal
El grup municipal d'ICV-EUiA ha presentat una denúncia contra el líder popular en Badalona
Agencias/Redacción - 28/04/2010 05:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=760

El Govern de la Generalitat ha encarregat un informe al seu gabinet jurídic per analitzar si el posicionament del president del PP de Badalona, Xavier García Albiol, infringeix "en algun dels temes previstos" en el Codi Penal. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, José Montilla, després de la reunió del Consell de Govern. L'executiu català ha pres aquesta decisió després que García Albiol repartís dissabte passat, juntament amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, uns díptics on es relacionava inseguretat i immigració, en concret amb el col·lectiu dels gitanos romanesos.

D'altra banda, el grup municipal d'ICV-EUiA ha presentat una denúncia contra Xavier Garcia-Albiol per fer una campanya "racista i xenòfoba" i ha demanat en els jutjats de Badalona la inhabilitació del regidor del PP com a càrrec públic de l'Ajuntament. Aquesta denúncia qualifica l'actuació del PP de "delicte comès amb ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantits per la Constitució".

La denúncia l'han presentat el president del grup municipal Carles Sagués , acompanyat de la diputada Laia Ortiz i de la portaveu del grup, Asun Garcia. Sagués ha qualificat de “obligació cívica la d’exercir la nostra feina amb el màxim rigor i mesurant el que es diu i el que fa”. Segons Sagués “la fractura social que està provocant Albiol no compensa, de cap de les maneres, els possibles rèdits que ell personalment pugui tenir” al mateix temps que ha alertat que en aquestes qüestions “per sobre dels interessos de partit hi ha d’haver els interessos de totes les persones”.

Per la seva banda, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha reiterat les seves disculpes pel fullet que va difondre la formació a Badalona en què es podia llegir No volem romanesos. "Volem i estimem moltíssim la comunitat romanesa", ha afirmat a diferents mitjans de comunicació. "Crec que si algú s'ha pogut sentir ferit o ha pogut sorgir algun equívoc o mala interpretació respecte al PP li demanem disculpes, però en tot moment el PP té molt clara la seva política d'immigració a favor de la immigració legal, ordenada i potenciant la integració", ha assenyalat.