El Germans Trias presenta la wikipèdia de les malalties respiratòries
Es tracta d'una enciclopèdia de contingut lliure en què es pot trobar i completar informació sobre la pneumologia i les malalties respiratòries
Redacción - 06/05/2010 06:02
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=797

El Palau de Congressos de Barcelona acollirà, des d'avui dijous, desenes d'experts en pneumologia que es reuniran amb l'objectiu de rebre una intensa formació i actualització en malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Es tracta d'un symposium, organitzat pel servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol amb l'aval de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) i la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP); i que se celebrarà del 6 al 8 de maig per abordar diferents aspectes d'aquesta malaltia, que es caracteritza per un bloqueig persistent i progressiu del flux d'aire als pulmons, íntimament lligada al tabaquisme, i que afecta a prop del 10% de la població espanyola d'entre 40 i 80 anys.

Durant la trobada es desenvoluparan altres activitats paral·leles, com la presentació de Pneumowiki, una enciclopèdia de pneumologia de lliure accés a través de la xarxa, o una sessió emmarcada en la responsabilitat de les companyies tabaqueres i els canvis legislatius enfront el tabaquisme.

L'enciclopèdia on-line de la pneumologia

L'anomenat Pneumowiki és un nou portal web enciclopèdic de lliure accés. Gràcies a ell, els especialistes en pneumologia, el personal sanitari de diverses disciplines i qualsevol persona interessada, podran consultar continguts actualitzats i revisats per experts sobre les diverses temàtiques pneumològiques: anatomia; fisiologia; semiologia i signes clínics; tècnica diagnòstica; radiologia; malalties respiratòries i tractaments són les categories en què queda dividida la informació recollida en aquesta nova web.

"Pneumowiki sorgeix de la idea de crear un portal dedicat exclusivament a la difusió dels coneixements científics relacionats amb la pneumologia, d'una manera senzilla i actualitzada. L'ús massiu d'internet permetrà la promoció de la nostra especialitat al públic general i a la vegada tindrà la qualitat suficient per servir com a eina d'ajuda professional", explica el doctor Morera, que a més de ser cap de servei de Pneumologia del Germans Trias és president del comitè organitzador i científic del symposium i el responsable del projecte Pneumowiki.

Tabaquisme

En paral·lel al symposium, el departament de Salut i el Germans Trias presentaran, demà divendres 7 de maig, una sessió antitabac. La moderarà Eduard Monsó, president de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP), i tindrà lloc a dos quarts de 7 de la tarda a la sala 7 del Palau de Congressos.