Avui divendres jornada de portes obertes al Teatre El Principal després de les importants obres de reforma realitzades
El Principal acollirà el dissabte 8 de maig la representació de l’espectacle Utopía de Leo Bassi, el primer que tindrà lloc en aquest teatre municipal després de la seva renovació
Redacción - 07/05/2010 04:06
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=798

El Teatre El Principal tornarà a obrir les seves portes al públic en general en una Jornada de portes obertes que tindrà lloc avui el divendres 7 de maig, entre les 12.00 i les 14.00 hores, i entre les 16.00 i les 19.00 hores. A més, els espectadors podran tornar a gaudir d'un espectacle en aquest renovat teatre municipal el dissabte 8 de maig, a les 21.30 hores, i és que El Principal esdevindrà l'escenari de la representació d'Utopía de Leo Bassi.

El Principal ha estat objecte d'un important procés de reforma al llarg de l'any 2009 gràcies a la inversió realitzada en el marc dels projectes desenvolupats a la nostra ciutat a càrrec del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). La reforma d'aquest teatre municipal es completarà enguany amb les actuacions que es desenvoluparan a càrrec del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Les obres de reforma ja executades al Teatre El Principal han suposat una millora notable de les instal·lacions d'aquest equipament cultural. Els treballs han servit per modernitzar el teatre i fer-lo més polivalent. S'han millorat les condicions d'accessibilitat i de seguretat del teatre. També s'han solucionat les principals deficiències de l'edifici en matèria de cobertes, façanes, instal·lacions, climatització i revestiments.

Destaca la remodelació interior de l'equipament, que ha comportat situar la platea del teatre al mateix nivell del carrer amb l'objectiu d'eliminar les barreres arquitectòniques. En aquest sentit s'hi han instal·lat grades retràctils que possibiliten la realització d'espectacles de format molt divers. També l'actuació feta al vestíbul on una gran imatge de la sala feta des de l'escenari dóna la benvinguda a l'espectador amb una visió espectacular del pati de butaques. El pressupost d'aquestes actuacions ha estat de 2.467.082 €.

La reforma realitzada tenia com a objectiu aconseguir un equipament molt més polivalent, apte per a diversos formats i amb possibilitat de compartimentar-lo en dues sales: 185 espectadors a l'amfiteatre i 218 espectadors a la platea; o una única sala amb 403 butaques en total.

Següent pas, la façana

Pel que fa a les obres que es faran enguany a càrrec del FEOSL, les actuacions serviran per renovar la part exterior de l'edifici amb l'objectiu de sanejar-lo i aconseguir un aspecte totalment renovat. Es conservaran elements antics i característics de l'edifici conjugats amb alguns de nous que modernitzaran la seva imatge. La realització d'aquestes obres faran que el teatre estigui tancat mentre es portin a terme les actuacions previstes.

S'actuarà a la façana del teatre on es col·locarà un revestiment en pedra natural. La resta de parets externes del teatre se sanejaran i s'impermeabilitzaran. Tota la part exterior de l'edifici tindrà un sòcol en pedra natural d'uns 3 metres, aproximadament,

També es milloraran les condicions d'accessibilitat a l'edifici ja que s'ampliarà la vorera situada just davant del teatre. El pressupost d'aquestes actuacions és de 549.000 euros.