L'Associació de Veïns de Bufalà  acull el 7 de febrer la conferència Montigalà, una creu centenària (1913-2013)
L'Associació de Veïns de Bufalà acull el 7 de febrer la conferència Montigalà, una creu centenària (1913-2013)
L’acte serà a les 19 h i la ponència anirà a càrrec de l' historiador, Jaume Aymar. L’activitat es complementa amb una caminada popular el 10 de febrer acompanyada de l’escriptor Joan Soler i Amigó
Redacción/ Imatge: Imatge: Alain Richaud - 04/02/2014 06:09
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8005

Divendres 7 de febrer a les 19.00 hORES es presentarà el llibre Montigalà, una creu centenària (1913-2013) a l’Associació de Veïns de Bufalà (Plaça Maria Aurèlia Capmany, 6-9).

Quina és la història de la creu i per què es va fer? Qui la va promoure? Quin vincle hi tenia la família Sagarra? Què va passar a la guerra civil? Aquestes i altres preguntes sobre la creu i el vincle amb els barris de Canyet i Bufalà es respondran a la conferència.

L’Associació de Veïns de Bufalà també acollirà una exposició fotogràfica sobre la creu de Montigalà. Aquesta activitat es complementarà amb una caminada popular el dilluns 10 de febrer acompanyada de l’escriptor Joan Soler i Amigó. El punt de trobada serà davant l’Associació de Veïns de Bufalà a les 10.00 hores.

El llibre Montigalà, una creu centenària (1913-2013) ha estat editat per l’Editorial Edimurtra i l’Arxiprestat Badalona Nord. Té 120 pàgines, amb profusió de fotografies antigues i recents, i incorpora un DVD amb els vídeos dels principals actes relacionats amb el centenari. És obra de diversos autors: Jaume Aymar, que s’ha ocupat de la part històrica; Joan Soler i Amigó, que ha fet una selecció de poesies vinculades amb la temàtica de la creu; Jordi Ballesteros i Jordi Lligonya, que han analitzat l’encaix a la trama urbana; i M. Teresa Biayna i Miquel Riera, que han fet un traç dels records del barri de Canyet.

Igualment, s’ha realitzat una rajola commemorativa en edició limitada a cent unitats, dissenyada i produïda per la ceramista M. Teresa Capeta. El llibre i la rajola podran adquirir-se el mateix dia de la presentació a l’Associació de Veïns de Bufalà i també a la botiga del Museu de Badalona, i a la llibreria Saltamartí.

Notícies relacionades

Un via crucis poètic, una caminada popular i una exposició, les propostes més destacades per celebrar el centenari de la creu de Montigalà

Comencen els actes del centenari de la creu de Montigalà amb la benedicció del terme el 3 de maig 

El Refugi acull una exposició amb motiu del centenari de la creu de Montigalà