Educació promet la creació de deu noves línies d'ESO entre els anys 2010-2016
Educació promet la creació de deu noves línies d'ESO entre els anys 2010-2016

Redacción - 07/05/2010 04:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=801

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, han signat el protocol de col·laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Badalona per a la coresponsabilització en el període 2010-2014.

Aquesta col·laboració comporta un exercici de coresponsabilitat en la pràctica totalitat dels àmbits educatius: planificació de l'oferta obligatòria, en les tasques d'escolarització obligatòria, en l'execució d'obres de millora i construcció d'escoles, en educació infantil i primària, educació secundària obligatòria i post-obligatòria, els ensenyaments de idiomes i altres ensenyaments no obligatoris. A més de potenciar el treball per a l'èxit escolar en les zones i entorns desfavorits de la ciutat.

Creació de noves línies d'ESO

El Protocol preveu la necessitat de deu noves línies d'educació secundària obligatòria entre els anys 2010-2016. La creació d'aquestes línies d'ESO estarà vinculada prioritàriament a la creació d'instituts escola a la ciutat de Badalona. També es recull que l'Ajuntament de Badalona proporcionarà unes noves instal·lacions per a l'Aula de Formació d'Adults Gran Sol. El Departament d'Educació agilitarà els tràmits per convertir l'Aula en centre de formació d'adults per al curs 2010-2011.

Un altre punt fa referència a l'ampliació de l'edifici de l'escola Baldiri Reixac per crear l'Institut Escola Baldiri Reixac amb una oferta educativa de dues líniees d'educació infantil i primària i dues línies d'educació secundària obligatòria.

El Departament d'Educació començarà la construcció dels nous edificis de els escoles Bufalà II i Montigalà durant l'any 2010 que estaran en disposició d'entrar en funcionament el curs escolar 2011-2012. Les dues administracions es comprometen també a planificar conjuntament la racionalització i millora de l'oferta educativa d'ensenyaments postobligatoris de la ciutat.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que aquest protocol "servirà per millorar la feina conjunta desenvolupada per les dues administracions en l'àmbit educatiu amb previsió de futur i per millorar també la qualitat de l'ensenyament públic a Badalona".

El conseller d'Educació ha visitat l'escola Baldomer Solà que compta amb 359 alumnes i 36 mestres, i ha inaugurat l'ampliació de l'Escola Oficial d'Idiomes de Badalona amb capacitat per a 1.200 alumnes i que aquest curs té matriculats 970 alumnes que estudien anglès, francès i alemany i compta amb una plantilla de 14 professors.