El PSC demana explicacions sobre els criteris de selecció dels cursos subvencionats per a aturats majors de 25 anys

Redacción - 06/02/2014 00:44
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8029

El PSC demana explicacions sobre els criteris de selecció dels cursos subvencionats per a aturats majors de 25 anys. Asseguren què, a diferència dels plans d'ocupació que, sufragats per altres administracions, gestiona l'Ajuntament, els cursos "no han comptat amb cap procés de selecció amb criteris públics i objectius".

Per aquest motiu demanen transparència al govern local. "Per què s'ha seleccionat una persona i ha desestimat un altre, és impossible de saber, no hi ha barems, ni puntuació" afirmen en un comunicat de premsa els socialistes. "Tot i que aquest curs està completament sufragat per l'Ajuntament, sembla que ha estat la Universitat qui ha decidit qui podria assistir al curs i qui no, rebutjant així més de 120 persones que, juntament amb els 35 admesos, s'havien preinscrit".

El Grup Municipal Socialista assegura que formularà una pregunta per escrit per tal que l'Ajuntament informi del mecanisme científic i objectiu que s'ha emprat per mesurar les ganes de millora i treballar.

El Grup Municipal Socialista també preguntarà a quina partida pressupostària li correspon el que s'estima com una despesa de prop de 100.000 euros (52.000 per assistència, fins a 35.000 per recompensa més el preu del que hagi costat la matrícula del curs), i amb quin mecanisme legal s'ha cobert aquesta col·laboració donat a què, diuen, a dia d'avui "no existeix cap conveni publicat al Registre Municipal de convenis".

En paraules del president del Grup Municipal Socialista, Jordi Serra, "resulta escandalós l'opacitat d'aquest procés, estem parlant de diners públics, no són diners de la Universitat de Barcelona, són dels ciutadans de Badalona i tenen tot el dret a saber de quina manera s'utilitzen els diners dels seus impostos". "Quan un govern municipal que no ha gastat ni un euro en polítiques actives d'ocupació ara es gasta prop de 100.000 euros en 35 persones durant tres mesos, no pot fer-ho d'amagatotis, ha de donar totes les explicacions".