El Centre Cívic de La Salut ha acollit la presentació pública del Pacte Local pel Dret a Decidir
El Centre Cívic de La Salut ha acollit la presentació pública del Pacte Local pel Dret a Decidir
Més de 60 entitats de tots els àmbits i ideologies li han donat suport
Redacción/ Agencias/ Imatge: Òmnium Badalona - 07/02/2014 07:21
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8038

(Ampliació a les 10.59 hores)

El Centre Cívic de La Salut ha acollit aquest dijous a la tarda la presentació pública del Pacte Local pel Dret a Decidir. L'acte, que ha estat obert a tota la ciutadania, ha comptat amb la presència de representants de les entitats i partits signants de l'acord; més de 60 entitats de tots els àmbits i ideologies que li han donat suport, així com regidors i exregidors de l'Ajuntament de tota l'etapa democràtica (des del PSUC fins a exregidors del PP). Fet que els seus responsables han destacat tal com s'ha recollit a l'informatiu d'aquest matí de Ràdio Ciutat. "És un dels pactes més importants a la història de la democràcia de la nostra ciutat" o "Un acte de democràcia participativa", "Un esforç important per a què Badalona no es quedi al marge del procés que s'està vivint a Catalunya" eren de fet, algunes de les frases que han servit per explicar el pacte local.

El Pacte Local pel Dret a Decidir és una iniciativa impulsada per Òmnium Badalona - Barcelonès Nord que pretén que, des de la ciutat, es promogui la conscienciació ciutadana i la pedagogia per tal de reclamar aquest dret que és de tots els catalans. En aquest acte,de fet, les entitats signants, procedents de diferents ideologies que han sumat esforços, han defensat que els ciutadans "es puguin expressar en unes urnes, que puguin votar tant a favor com en contra de la independència però que, puguin votar". 

Destaca el paper de la presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir, l'exalcaldessa Maite Arqué, qui ha afirmat en declaracions a RCB, estar "molt contenta per la pluralitat del pacte". també va assegurar que espera que l'espai creat "sigui una base sòlida per dialogar sobre el futur del país i el paper de la ciutat de Badalona durant els propers mesos que es preveuen intensos a nivell polític". A més va afegir que en l'acte "hi ha sentiment i barreja i que la generositat de totes les parts ha portat a bon port l'acord'. Consideren la ciutat de Badalona com a exemple per la seva diversitat i capacitat d'integració.

Imatge: Òmnium Badalona.