El govern de Badalona i CiU pacten el pressupost d’inversions per a 2014
El govern de Badalona i CiU pacten el pressupost d’inversions per a 2014

Redacción - 12/02/2014 05:15
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8061

El govern municipal de Badalona i el grup municipal de Convergència i Unió (CiU) han arribat a un acord sobre el pressupost d'inversions per al 2014. Segons aquest acord, l'Ajuntament destinarà prop de 18 milions d'euros a actuacions que es realitzaran aquest any a Badalona. Aquesta partida s'adjuntarà al pressupost municipal de 152 milions d'euros que s'ha de presentar per a la seva aprovació en el Ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim divendres dia 14. Un ple on sembla que de moment l'oposició, PSC i ICV-EUiA, votarà en contra del pressupost; però on, malgrat això, el govern local podrà aprovar el pressupost, fent ús de la nova llei estatal que li permet aprovar els comptes de 2014 en junta de govern, si el ple les rebutja.

Obres a la via pública, piscina olímpica i també del Centre

El govern de Badalona i el grup municipal de CiU han decidit prioritzar les actuacions en la millora de l'espai públic, com ara la reforma de voreres, l'asfaltat de carrers i la creació o adequació de parcs infantils. En aquest pressupost d'inversions també es contempla la primera anualitat de 2,5 milions d'euros dedicada a la construcció de la piscina municipal Mireia Belmonte, la primera de la ciutat que tindrà 50 metres i les obres de la qual està previst que s'iniciïn a finals d'aquest any. D'altra banda, en el llistat d'inversions s'ha inclòs l'arranjament de la piscina del Centre per petició explícita del grup de CiU.

L'acord que han treballat el govern i el grup de CiU inclou també les previsions de pressupostos d'inversions per als propers anys 2015, 2016 i 2017. Aquest acord pel que fa a les inversions implica el compromís de CiU d'abstenir-se en la votació del pressupost municipal per al 2014.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha animat als grups municipals de PSC i ICV-EUiA a "deixar aparcada la seva política del no i permetre l'aprovació en el Ple del millor pressupost que avui pot tenir Badalona". "Espero que tant PSC com ICV-EUiA facin un exercici de responsabilitat i, per una vegada, posin els interessos de la ciutat per damunt dels interessos de partit. Uns i altres tenen ara l'oportunitat de participar en les millores que viurà Badalona en el futur més immediat", ha afegit Garcia Albiol.

El perquè d'aquest acord

Ferran Falcó, president de CiU ha manifestat que "aquest ha estat un treball que el nostre grup ha fet amb la voluntat de ser útils als ciutadans de Badalona i d'assegurar que es facin les accions que creiem que són prioritàries".

En aquest sentit, Falcó ha dit que "s'ha aconseguit el compromís del govern per tal que es contempli la remodelació de la plaça dels Països Catalans i del carrer Coll i Pujol llargament reivindicades pels veïns, la millora de carrers comercials i de diversos carrers i espais públics, l'arranjament de la piscina del Centre, i actuacions a tots els barris, amb un terç de la inversió prevista als del Districte Primer".

Abstenció de CiU a la votació dels pressupostos

El líder de CiU ha manifestat que "aquest és un acord que beneficia els veïns i supera les importants discrepàncies polítiques que en moltes qüestions tenim amb el govern municipal", i ha explicat que "per a fer possible aquest llistat d'inversions caldrà que CiU s'abstingui en la votació del pressupost ordinari, que es vota divendres, ja que inversions i pressupost van units".