La companyia de teatre Katalakaska celebra els seus 15 anys amb diferents activitats
La companyia de teatre Katalakaska celebra els seus 15 anys amb diferents activitats
Una gran festa, exposicions, representacions i un joc de pistes geocaching són alguns dels actes previstos
Redacción/ Imatge: Arxiu - 12/02/2014 06:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8067

Katalakaska, companyia de teatre, titelles, contes i poesies, de l’Associació sociocultural Districte Apatxe de Pomar, està d'aniversari, compleix els seus 15 anys en escena.  La companyia va néixer el 23 d’abril de l’any 1999 arran d’un taller de teatre organitzat pel Casal Cívic de Pomar, i des de llavors no ha parat de fer teatre des de Pomar i per tota la ciutat de Badalona.

Per celebrar aquest aniversari la companyia està preparant tot un seguit d'activitats culturals. El gros d'aquesta efemèride serà la Festa aniversari de la companyia Katalakaska, que tindrà lloc el 26 d'abril al Casal Cívic de Pomar. Però també hi haurà una exposició que sota el títol ‘Katalakaska: 15 anys de teatre!' passarà per diversos centres i que començarà del 28 d'abril al 30 de maig al Casal Cívic de Pomar. Després, del 10 al 27 de juny estarà al Centre Cívic de Morera. I del 15 de setembre a l'11 d'octubre serà al Centre Cívic Dalt la Vila.

Entre les activitats que es faran durant aquesta celebració, tal com ha avançat la companyia, es troba també la representació de les obres en gira: ‘Vamos a contar mentiras' d'Alfonso Paso i ‘Qué te apuestas?' de Joana Hermoso, les dates de les quals s'aniran detallant pròximament; així com s'espera la publicació del Geocaching joc de pistes especial aniversari de Katalakaska, disponible a partir del mes de setembre del 2014.

Una mica d'història

A dia d'avui estan consolidats com una de les companyies més veteranes de teatre amateur de la ciutat. Una companyia que compta actualment amb 30 membres entre actors/actrius i tècnics, i que ha vist passar més de 70 persones a llarg de la seva història, totes elles amants de la cultura del teatre.

Durant aquests anys han representat diverses obres: ‘Libre’, ‘Golfos de 5 estrellas’, ‘Lola’, ‘Nit de Cabaret’, ‘El Ahorcado’, ’Trapecio’, ‘Còctel d’estils’, ‘El Liguero’, ‘Tat@s, chach@s y otras especies’, ‘El agua de la vida’, ‘5 horas con Mario’, ‘Por quién doblan las campanas’, ‘aROMAte al Pilón’, ‘Boda de tres’, ‘La nueva leyenda de Sant Jordi’ , ‘La Cerilla’, ‘Monjadas’, ‘Entremeses Trapatiesta’ ‘El soplador de estrellas’, ‘Por favor siete minutos’, ‘¿Qué te apuestas?’ i ‘Vamos a contar mentiras’.

A més de realitzar diferents espectacles infantils, contes amb kamishibai, animacions, monòlegs i performances entre les que destaquen ‘La novia plantada’ , ‘El bautizo de la Ricarda’, ‘El sobre rojo’ ,‘Con mi dolor a solas’, ‘Coplas de diario’ i ‘Pan!’.

Durant tot aquest temps de feina han organitzat i representat les seves obres a la ‘Mostra de Teatre Jove de Badalona: Toteatre (2001- 2011), i l’any 2012 van participar en el cicle ‘Badalona a Escena’.

Imatge: Un moment de l'obra ‘Por favor siete minutos’. Arxiu