Usuaris del transport públic reclamen que es baixin els preus per vuitena setmana consecutiva
Usuaris del transport públic reclamen que es baixin els preus per vuitena setmana consecutiva
Pompeu Fabra i Artigues Sant Adrià entre les estacions on s'han concentrat els veïns i veïnes de Badalona i Sant Adrià
Redacción/ Imatge: Assemblea BDN - 13/02/2014 04:45
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8071

Usuaris del transport públic han tornat a reclamar que s'anul·li la pujada dels preus per al 2014, en una protesta que ja fa vuit setmanes que es convoca. Hi ha hagut concentracions a desenes d'estacions de metro de Barcelona i de rodalies de Renfe a diversos municipis catalans. A la xarxa de metro s'han aturat diversos combois entre les set de la tarda i dos quarts de nou de la nit, alhora que es repartien fulletons informatius, fet que ha comportat alteracions del servei que han obligat a reestructurar les línies. Badalona Pompeu Fabra i Artigues Sant Adrià entre les estacions on s'han concentrat els usuaris de Badalona i Sant Adrià. 

Aquesta concentració també és molt seguida per xarxes socials amb #StopPujadesTransport. Des d'aquesta plataforma, expliquen els motius de les concentracions en el seu manifest, al qual s'han adherit diverses entitats. Expliquen, per exemple que aquesta pujada del preu del transport implica "un nou desafiament cap als veïns i usuaris, que observen que mentre l'Administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga la gent que utilitza el transport públic, l'únic del qual disposa per anar a estudiar, treballar o per cercar feina".

El bitllet més venut, la T-10, ja té un cost de 10,30€ (1 zona) i 43,55€ (6 zones). Això significa un 5,10% i un 4,9% més que l'any anterior, respectivament, i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 ja costa 42,50€ (1 zona), una pujada del 8,4%. Aquest augment continuat de les tarifes que afecta totes les zones i molt per sobre dels increments de l'IPC, converteix, segons la plataforma, "el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen".

Imatge: Assemblea BDN