El grup Auditoria Badalona denuncia la manca de transparència i informació en l'aprovació dels pressupostos municipals

Redacción - 13/02/2014 04:30
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8075

El grup Auditoria Ciutadana del Deute Badalona denuncia públicament la que consideren una "actitud opaca del govern municipal del PP", així com la seva "nul·la voluntat de fer uns pressupostos participatius". Des del passat 15 de gener, on en audiència pública es van presentar dades molt generals, asseguren que l'Ajuntament no ha ofert cap informació exhaustiva del pressupost municipal per al 2014.

El 27 de desembre, el govern local va facilitar als grups de l'oposició un esborrany de la proposta de pressupost per a l'any 2014, amb una primera pàgina amb informació molt bàsica i tres pàgines més en blanc. En aquesta línia, els expedients que es presenten al ple extraordinari d'aquest divendres, en aquest cas el pressupost, estan disponibles només per a regidors i regidores durant aquests dies, la població només podrà accedir-hi un cop aprovats.

Des del grup Auditoria Badalona expliquen que l'aprovació dels pressupostos és el fet econòmic més important de l'any a nivell local, ja que és el document a on es recullen les prioritats de l'administració i on es detallen en què i en quina quantitat es gastaran els diners de la ciutat. En aquest sentit, afirmen, "la poca informació donada pel govern a Badalona no és suficient per tal que la ciutadania pugui participar, intervenir o fer un seguiment de la gestió municipal". 

El grup Auditoria Badalona considera inacceptable que a l'empara d'un mecanisme que l'actual legislació considera extraordinari, l'alcalde Xavier Garcia Albiol pretengui aprovar en Junta de Govern els pressupostos municipals si no té el suport de cap grup de l'oposició, fet que comportaria que de 27 regidores i regidors l'aprovació més important de l'Ajuntament la facin l'alcalde i 4 regidors més, 5 membres de 27.

Des d'Auditoria Badalona denuncien que en cas d'aplicar-se aquest mecanisme d'aprovació les modificacions pressupostàries es realitzarien també en Junta de Govern, en lloc del Ple Municipal, dificultant així, de nou, el control ciutadà i de l'oposició sobre l'execució pressupostària real.