Gimnàstica amb nadons, un moment per fer esport i compartir experiències
Gimnàstica amb nadons, un moment per fer esport i compartir experiències
Ens apropem a la Llar d'infants Valonsadero del barri de Canyadó de Badalona on han apostat pel servei i la tècnica del Mamifit
Clara Bayo - 18/02/2014 08:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8109

Fer exercici físic acompanyada amb el teu nadó és possible. I a més envoltada de mares i futures mares, un moment per compartir experiències i fer xarxa. Aquesta és la filosofia de Mamifit, empresa de fitness pre i post-part dedicada al benestar de la dona. Una filosofia que, basada en fer esport, permet a les mares o futures mares mantenir-se en forma a l'hora que comparteixen moments amb els seus fills i filles. I aquesta filosofia de compartir moments mares, pares i fills és la que persegueix la Llar d'Infants Valonsaderoque treballa l'etapa educativa de 0 a 3 anys i està situada al barri de Canyadó de Badalona des de fa prop de 40 anys. Un espai on busquen oferir als nens i nenes un ambient familiar, estimulador i ric i on es treballa molt la relació pares i fills en la seva escola de pares. Ens lo explica la Marisol López, directora de la Llar d'Infants, qui no va dubtar ni un moment en incorporar al centre les classes de Mamifit i oferir l'espai també per a gent de fora del centre, interessada en aquesta pràctica esportiva. "Nosaltres el tema de pares el treballem molt, hem fet sessions de tot tipus, com de plàstica, tallers per carnestoltes, seguint la línia de compartir experiències amb els fills" explica la Marisol. "En aquest sentit, una mare ens va comentar que existia el tema de Mamifit, que el feien a l'aire lliure i que podríem probar-lo al centre i de fet vam apostar per això, és una experiència molt maca que està tenint molt bona acollida".

Les classes

Però com funciona una classe? Tal com explica la Núria Núñez, responsable de Mamifit a Badalona les classes duren al voltant d'una hora. "A les de post-part, com és la que estem fent a Valonsadero, normalment comencem amb una mica d'escalfament, tonificació, càrdio, moviment on moltes vegades posem al nadó damunt de nosaltres per a què ells també rebin aquest moviment i poder  transmetre-li aquesta bona energia, i fem un tipus de gimnàstica que es diu abdominal hipogressiva que en aquest cas és ideal per al post-part, per a tota la població és bona però en el cas d'una dona i que a més acaba de donar a llum, tot el que és la zona sol pèlvica i faixa abdominal queda molt alterada i ajuda a reforçar-la".

Una tècnica que de fet agrada molt a les mares que ho han provat, com a la Marta que acompanyada de la seva filla porta ja des de setembre apuntada. "Volia posar-me una mica en forma donat que durant l'embaràs no vaig fer quasi esport i després amb la nena no tens gaire temps per dedicar-te" explica "per això, trobo en Mamifit una manera de fer esport i passar més temps amb la meva filla i a més he conegut altres mares amb les quals fas pinya". També la Huayna, troba un moment no només de caràcter esportiu sinó també de diversió, en acompanyar a la seva mare i el seu germà petit Bruc en aquestes classes.

Mamifit és una empresa importada dels Estats Units i especialitzada en el camp professional de fitness pre i post-part. Mamifit no té un centre propi, es basa en fer classes a l'aire lliure o amb centres col·laboradors. A Badalona, a banda de l'escola Valonsadero, també es troben a Lloreda a una Associació de Veïns, al parc de Ca l'Arnús-Can Solei els dissabtes, i al Màgic.

Més informació sobre Mamifit AQUÍ