El Museu de Badalona rep una donació procedent de la desapareguda fàbrica de El Cristall
El Museu de Badalona rep una donació procedent de la desapareguda fàbrica de El Cristall
La donació inclou 200 peces de cristall fabricades en aquesta centenària fàbrica de la ciutat
Redacción - 19/02/2014 05:23
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8113

El Museu de Badalona ha rebut una donació procedent de la desapareguda fàbrica de El Cristall. Aquesta donació inclou 200 peces de cristall fabricades en aquesta centenària fàbrica de la ciutat.

Un dels elements més destacats del fons cedit és un pantògraf, un aparell utilitzat per gravar el cristall a l'àcid. A més, hi ha un extens mostrari de la diversitat productiva de l'empresa, com peces de cristalleria, globus de llum, peces de bany, gerros o ampolles de perfum. També s'han pogut conservar catàlegs, plànols de les peces i fotografies.

Amb aquest material s'amplia la col·lecció que el Museu ha anat adquirint durant els últims anys i que testimonia un dels sectors industrials que ha donat a conèixer el nom de Badalona durant més de 150 anys, el de la fabricació de vidre bufat.

El Museu incorpora als seus fons nombroses donacions de persones, entitats i institucions vinculades a Badalona. Els objectes i documents que constitueixen les donacions són registrats, classificats i documentats segons la seva naturalesa i característiques, i s'ubiquen a les sales de reserva del Museu, on es guarden en les condicions adequades per a la seva conservació. També es poden integrar en les exposicions permanents del Museu o bé en les exposicions temporals.