Gegants de tots els territoris de parla catalana es donen cita a la ciutat
Gegants de tots els territoris de parla catalana es donen cita a la ciutat

Clara Bayo - 10/05/2010 05:07
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=813

Un llarg viatge per tal d'arribar a Badalona. El dissabte per la tarda els esperava una trobada de gegants a la plaça de la Plana de la ciutat i per aquest motiu tots els gegants i capgrossos de tots els territoris de parla catalana es van donar cita per desfilar i ballar i celebrar així la seva festa. Però abans els gegants romanien plantats en la plaça de la Vila per escoltar la mostra de músiques a càrrec dels diferents grups i colles de músics que normalment els hi acompanyen.

La gent que es va apropar fins a la plaça de la Vila va ballar al ritme de la música per després acompanyar als gegants pel carrer del mar, de la Pietat, l'avinguda de Martí i Pujol i el carrer dels arbres fins arribar al punt de trobada, la plaça de la Plana. Els Voluntaris de Badalona els ajudaven a fer-se pas. Els badagegants van prendre posicions i els veïns i veïnes van aprofitar per fotografiar-se amb ells. Hi havien gegants procedents fins i tot de Bèlgica, uns convidats molt especials i França.

Una per una, totes les colles geganteres van sortir a l'escenari, un gran cercle humà, per tal de demostrar les seves danses i les seves variants lingüístiques.