75 aniversari de l'entrada de les tropes feixistes a Sant Adrià i l'inici en 1939 de l'exili i la repressió
75 aniversari de l'entrada de les tropes feixistes a Sant Adrià i l'inici en 1939 de l'exili i la repressió
Iniciativa Sant Adrià ho recorda amb una visita al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera
Redacción - 24/02/2014 14:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8147

L'arribada de les tropes franquistes el 26 de gener de 1939 a Sant Adrià de Besòs va suposar l'inici d'un llarg període de repressió i exili per a bona part de la població.

Aquests fets van representar el desmantellament de les nostres institucions democràtiques com l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs (llavors Pla del Besòs) provocant no tan sols l'exili obligat de regidors, polítics i sindicalistes sinó també persones que simplement havien defensat el règim legal i democràtic de la República, així com el desmantellament d'entitats de tipus cultural i associatiu.

Iniciativa Sant Adrià ha volgut recordar als veïns i veïnes represaliats, les persones empresonades, les persones exiliades i les persones que van patir els camps de concentració i que són un testimoni clar de vides truncades pel feixisme. Per aquest motiu, aquest diumenge, una representació d'ICV Sant Adrià ha resseguit les passes dels adrianencs i adrianenques camí de l'exili amb la visita al Museu Memorial de l'Exili a la Jonquera i l'espai que va ocupar a la platja d'Argelers un dels camps de presoners republicans que van acollir part dels 500.000 exiliats ara fa 75 anys.