S'aprova en ple la celebració de la festa 'Bous a la plaça'
S'aprova en ple la celebració de la festa 'Bous a la plaça'
Ara serà la Generalitat qui signarà el permís definitiu
Redacción - 27/02/2014 05:45
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8166

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat la celebració de la festa "Bous a la plaça" que se celebrarà el 21 i 22 de juny de 2014, organitzada per l'Associació de Veïns Sant Joan de Llefià Gran Sol, per tal d'obtenir l'autorització de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat.

Des de 1984, l'Associació de veïns organitza cada any una activitat de bous a la plaça. Aquesta associació de veïns organitza aquesta activitat en el marc del programa de festes amb motiu de la festa major del barri de Sant Joan de Llefià, durant els mesos de juny i juliol de cada any, en el parc del Gran Sol de la ciutat, i ha estat emmarcada en la polèmica durant els últims anys. Associacions en defensa dels animals van alçar la seva veu amb l'objectiu d'eradicar aquesta festa, veu d'entitats a la qual es va afegir ICV-EUiA, grup municipal que busca des de llavors consensuar amb els veïns del barri una festa alternativa, sense utilització dels animals i que atregui igual o major nombre de gent. L'entitat però vol mantenir la festa i assegura que els animals no reben cap maltractament i que es compleix tota la normativa.

En aquest sentit, la festa se celebrarà amb la modalitat de bous a la plaça, els dies 21 i 22 de juny d'enguany, de 20.30 a 22.30 hores, en el parc del Gran Sol de Badalona. Per poder celebrar una festa tradicional amb bous, l'entitat organitzadora ha d'obtenir prèviament l'autorització de la Delegació Territorial del Govern corresponent, presentant-hi una sol·licitud d'autorització com a mínim 10 dies abans de la celebració del primer espectacle. Entre la documentació a presentar per l'entitat davant la Delegació Territorial del Govern hi ha d'haver un acord del Ple de l'ajuntament que aprovi la celebració de la festa i el programa d'espectacles taurins, fent referència a la modalitat concreta de festa que es tracti, la data i l'hora d'inici i d'acabament i el lloc o el recorregut.

El dictamen s'ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PP, PSC, de dos regidors del grup municipal de CiU en donar aquest grup el vot lliure als seus regidors i del regidor no adscrit. Els altres dos regidors del grup municipal de CiU s'han abstingut i el grup municipal d'ICV-EUiA ha votat en contra.