Dissabte 5 d'abril al Parc del Litoral i la desembocadura del riu Besòs, taller d'anellament d'ocells
Dissabte 5 d'abril al Parc del Litoral i la desembocadura del riu Besòs, taller d'anellament d'ocells

Redacción - 31/03/2014 14:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8413

El dissabte 5 d'abril, de 9 a 13 hores, al Parc del Litoral i a la desembocadura del riu Besòs, es realitzarà el taller d'anellament científic d'ocells. Aquesta activitat, que està adreçada a tots els públics i és gratuïta, està inclosa en les activitats anuals als Parcs Metropolitans per aquest any 2014.

L'anellament científic és un mètode d'estudi basat en el marcatge individualitzat dels ocells per tal d'aconseguir una gran quantitat d'informació sobre la seva biologia, especialment pel que fa als seus desplaçaments i migracions.

La tècnica consisteix a atrapar els ocells mitjançant una xarxa, molt delicada i invisible per a les aus, observar i descriure en una fitxa les característiques morfològiques de l'animal i col·locar-li l'anella. Aquest taller d'anellament realitzat per un anellador expert permet veure i tocar els ocells de la zona de ben a prop, per això és una de les activitats al voltant dels ocells molt indicada també per als més petits.

Les persones que participin en la jornada podran comprovar la sorprenent varietat d'aus que viuen a la vegetació dels marges del Besòs i rebre les explicacions de l'expert ornitòleg Xavi Larruy que els informarà dels aspectes més rellevants pel que fa la flora i la fauna d'aquest indret del riu.

El punt de trobada serà al parc del Litoral però prèviament caldrà inscriure's trucant al telèfon 93 381 20 04 ext.5421 masp@sant-adria.net