El CRAD Badalona viu una tarda amb la fotògrafa Anna Roig
El CRAD Badalona viu una tarda amb la fotògrafa Anna Roig
Un acte íntim en el qual ha explicat el seu projecte 'Poullain femmes'
Clara Bayo - 10/04/2014 06:27
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8495

El CRAD, Centre de Recursos i Assessorament de les Dones, ha viscut aquest dimecres 9 d'abril una tarda amb la fotògrafa badalonina Anna Roig. Un acte íntim en el qual ha explicat el seu projecte 'Poullain femmes', que ha estat aquests dies al CRAD. De com neix l'exposició i quin és el seu objectiu ens parla la seva autora Anna Roig. "És una exposició que està enfocada a la dona, de com als anys seixanta reivindicà els drets de la dona".

De fet la mostra neix a partir de les paraules dites pel francès Poullain de la Barre: "Tot el que ha estat escrit per homes sobre les dones és sospitós, ja que ells són al mateix temps jutge i part", escriptor que va sorprendre a l'Anna, per, com en aquella època defensava la dona. Els estilismes i colors vius que ha utilitzat així com una progressió de les dones de les fotografies que passen de l'estàtic a la sensació de moviment, han estat recursos i tècniques utilitzades per recalcar, en paraules de l'Anna "que una dona pot ser independent" i fer tal com ens ha explicat "un homenatge a les dones lluitadores dels anys seixanta, un moment històric en què les dones lluitaren unides per aconseguir drets i llibertat".

A la trobada anomenada 'Una tarda amb l'Anna Roig' s'ha aprofundit en els papers de les dones en aquest àmbit artístic, el de la fotografia, a través de l'experiència d'una fotògrafa jove que amb la seva empenta s'ha fet un lloc a aquesta professió, i també de l'evolució del feminisme en aquests últims 200 anys i el paper de la dona a la nostra societat.

La setmana vinent entrevista en profunditat a l'Anna Roig en www.badanotis.com