L’alcalde de Badalona s’ha reunit avui amb el ministre Cristóbal Montoro per tractar qüestions relacionades amb el finançament de l’Ajuntament
L’alcalde de Badalona s’ha reunit avui amb el ministre Cristóbal Montoro per tractar qüestions relacionades amb el finançament de l’Ajuntament

Redacción - 12/04/2014 05:34
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8510

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'ha reunit aquesta setmana amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per traslladar-li, segons expliquen en un comunicat, la seva inquietud en relació al finançament de l'Ajuntament de la ciutat. A la reunió també hi ha assistit el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Ramón Riera.

En concret, l'alcalde de Badalona ha traslladat al ministre la situació en relació al deute que la Generalitat té reconegut amb l'Ajuntament i que ascendeix a més de 10 milions d'euros. L'alcalde ha transmès a Cristóbal Montoro la seva preocupació "pel fet que l'Estat cada mes transfereix a través del Fons de Liquiditat Autonòmica recursos perquè la Generalitat pagui als Ajuntaments i que, en canvi, en el cas de Badalona hi ha pagaments de la Generalitat que estan pendents des de l'any 2010". "He trobat receptivitat per part del ministre i espero que aquesta situació es pugui desbloquejar d'ací a poc temps", ha explicat l'alcalde.

D'altra banda, Xavier Garcia Albiol ha mantingut en els darrers dies una intensa agenda de reunions a Madrid, en la qual destaquen, a més de la reunió d'avui amb el ministre Cristóbal Montoro, trobades amb la secretària d'Estat d'Ocupació, la secretària general de Coordinació Autonòmica i Local del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i el director general de Patrimoni d'ADIF.

En la reunió amb el director general de Patrimoni d'ADIFAlfredo Cabello, l'alcalde va abordar la necessitat de desbloquejar la venda dels terrenys que ADIF té al voltant del futur canal del Gorg. En la reunió es va arribar a l'acord que ADIF traurà a subhasta pròximament un total de 30.000 metres quadrats de terrenys de la seva propietat, en tres lots d'uns 10.000 metres cadascun.

L'alcalde ha destacat la importància d'aquest acord, ja que "la venda d'aquests terrenys suposa que es desbloquegi un tema que portava prop de 15 anys encallat i que és essencial pel futur desenvolupament de la zona".

Pel que fa a la reunió amb la secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, l'alcalde li va plantejar la necessitat que hi hagi una modificació de la Llei de contractes de l'Estat per tal que els ajuntaments tinguin eines per poder promoure la contractació d'aturats del mateix municipi en les obres públiques.