La jornada de Sant Jordi arrenca amb molta varietat de títols i sense un clar favorit

Redacción - 22/04/2014 06:22
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8584

La Diada de Sant Jordi arrenca aquest dimecres sense un clar favorit i amb molta varietat de títols, pel que s'estima que les vendes quedin aquest any més repartides amb predomini de la narrativa, els llibres d'història, assaig i actualitat política, segons les previsions del Gremi de Llibreters i el d'Editors de Catalunya.

"No hi ha un 'best seller' clar aquest any", ha explicat fa poc el president del Gremi d'Editors, Daniel Fernández, que sí ha insistit que la missió d'aquesta jornada és captar al públic que llegeix de tant en tant.

Són líders en ficció en castellà 'La analfabeta que era un genio de los números' (La Campana), de Jonas Jonasson; 'Las tres bodas de manolita' (Tusquets), d'Almudena Grandes; 'Amor contra Roma' (Ediciones B), de Víctor Amela; 'El valle del asombro'(Planeta), de Amy Tan, i 'Tú, simplemente, tú' (Planeta), de Federicco Moccia.

Els més venuts en ficció en català han estat 'L'analfabeta que va salvar un país' (La Campana), de Jonas Jonasson; 'Eufòria' (Proa), de Xavier Bosch; 'La terapeuta' (Columna), de Gaspar Hernàndez; 'Desig de xocolata' (Planeta), de Care Santos, i 'L'altra' (La Magrana), de Marta Rojals.

La no ficció en castellà deixa com a líders 'El gran desmemoriament' (Planeta), de Pilar Urbano; 'Jo vaig ser a EGB' (Plaça&Janés), de Jorge Díaz i Javier Ikaz; 'La jungla dels llestos' (Espasa), de Miguel Ángel Revilla; 'El món a les teves mans' (Destino), de Elsa Punset, i 'No estem bojos' (Planeta), del Gran Wyoming.

La no ficció en català està encapçalada per '9N 2014' (Ediciones B), de Jaume Barberà; 'Si Beethoven pogués escortar-me' (Ara Llibres), de Ramon Gener; 'Cuina amb Joan Roca' (Planeta), de Joan Roca; 'Història de Catalunya modèstia a part' (Columna), d'Antoni Soler, i 'Les ulleres de la felicitat' (Rosa dels Vents), d'Antoni Santandreu.

La literatura infantil i juvenil està liderada per 'Sant Jordi i el drac' (La Galera), d'Anna Canyelles en català, i 'Divergente' (Molino), de Veronica Roth en castellà, en les primeres posicions.

La tendència per províncies és variable --excepte en el cas de Barcelona pel seu pes a la mostra--, i passa pel lideratge de títols com 'Dies de frontera' (Proa), de Vicenç Pagès Jordà a la seva província natal (Girona).

Tricentenari

Sobre els títols vinculats al Tricentenari, Daura ha explicat fa poc que és un any molt important i que hi ha molts títols on elegir per ampliar detalls sobre aquest assumpte: "És un tema del moment polític actual, es notarà", ha pronosticat, tot i que no ha destacat cap títol concret a causa de la multitud de títols.