La Magna Celebratio de Badalona ofereix del 24 al 27 d’abril un gran nombre d’activitats per a tots els públics
La Magna Celebratio de Badalona ofereix del 24 al 27 d’abril un gran nombre d’activitats per a tots els públics
El Festival romà permetrà als visitants participar de forma activa en la reconstrucció de la vida dels antics ciutadans de Baetulo, la Badalona romana
Redacció/ Imatge: Arxiu. Juan Carlos Sanavia - 26/04/2014 04:50
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8622

Consulta el programa AQUÍ

Badalona celebra durant els dies 24, 25, 26 i 27 d'abril la desena edició del Festival romà Magna Celebratio que permetrà als visitants participar de forma activa en la reconstrucció de la vida dels antics ciutadans de Baetulo, la Badalona romana.

Com cada any el públic continuarà trobant les habituals activitats de visites al patrimoni, visites comentades als espais no museïtzats, conferències de divulgació, demostracions i espectacles de reconstrucció històrica, l'espai dedicat als museus i jaciments romans, i les Jornades de Cuina Romana, en què diversos restaurants de la ciutat ofereixen menús amb plats típics de l'època romana.

Deu anys de vida

Per commemorar els deu anys de vida del festival, la Magna Celebratio presenta enguany novetats destacades com ara diversos actes de record a la figura de l'emperador August, coincidint amb el 2.000 aniversari de la seva mort. Aquest dijous, de fet, s'ha donat a conèixer la cervesa Zythi, produïda expressament a Badalona per a la desena edició de la Magna Celebratio. Aquest tipus de cervesa, que s'elaborava a Egipte i es consumia a l'Imperi romà, ha estat creada per David Moya.

D'altra banda dissabte 26 d'abril, a les 20.00 hores, a la sala d'actes del Museu de Badalona, el catedràtic de Filologia Llatina a la UB, Marc Mayer, recordarà la vida i obra del que fou primer emperador de Roma. El mateix dissabte 26 d'abril, a les 22.00 hores, a l'Espai Termes i Decumanus del Museu es representarà l'espectacle Les noces d'August i Lívia, un casament d'estat. I diumenge 27 d'abril, a les 12.30 hores, a la sala d'actes del Museu, la llicenciada en filologia grega, Montserrat Tudela, explicarà el paper de la cultura en la política d'August.

També hi haurà la projecció de les filmacions premiades pel Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa - FICAB -, que tindran lloc dissabte 26 d'abril, d'11 a 14.30 hores i de 16.30 a 19.30, i diumenge 27 d'abril, de 10.30 a 12.00 hores. I dissabte 26 d'abril, durant tot el matí, tindrà lloc una altra novetat d'aquest any: la primera trobada d'Instagram #descobreixBaetulo.

Espectacles

Entre els espectacles programats cal esmentar Schola Gladiatoria que tindrà lloc dissabte 26, a les 19.00 hores i diumenge 27, a les 13.00 hores, a la plaça de Font i Cussó. Es tracta d'una exhibició del funcionament de les escoles de gladiadors.

Altres novetats són la incorporació d'un espai especialitzat en llibres clàssics i la participació en l'Any del Turisme Familiar amb un ampli programa de tallers interactius.

Enguany la Magna Celebratio estrena una nova pàgina web on es pot consultar tota la programació de l'edició actual i trobar informació i imatges d'anteriors edicions: www.magnacelebratio.cat. En accedir al nou web també es pot visionar el vídeo promocional d'aquesta desena edició.

Consulta el programa AQUÍ