Uns 200 trabucaires fan sonar la ciutat de Badalona
Uns 200 trabucaires fan sonar la ciutat de Badalona

Imagen y texto: Clara Bayo/ Fotografía: Alejandro Jurado - 24/05/2010 05:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=863

"Prepara't que ja vénen els trabucaires!" Amb aquestes paraules una veïna badalonina alertava al seu fill, d'uns vuit anys, de que ja arribaven les tres cercaviles diferents de trabucaires a la plaça de la Plana. Era el punt culminant de la Diada Nacional de Trabucaires de Badalona. Una trobada impulsada pels Miquelets de Badalona que enguany, amb motiu de la capitalitat de Cultura Catalana, han convidat a més de 200 trabucaires per donar-li als carrers de la ciutat una jornada on el soroll era el protagonista.

Quan ja arribaven les colles, el cel s'omplia de fum i els responsables de la Trobada donaven uns consells de participació al públic. "Heu de tapar-vos bé les oïdes, sobretot els nens i nenes". Dit i fet, alguns ben preparats amb taps, altres amb les mans i la boca oberta, però tots esperant les colles amb molta emoció i càmera en mà per retratar un moment molt esperat de les Festes de Maig.

Galeig final a la Plana

Les colles de Trabucaires, ben organitzades pels Voluntaris de Badalona, anaven arribant a la plaça de la Plana des dels seus itineraris diferents. Alguns havien sortit de la Masia de Can Canyadó, altres del carrer d'Artemis i d'altres de la plaça del President Tarradellas. El galeig final de les colles es portava a terme a la plaça de la Plana amb un gran soroll, les paraules d'agraïment del regidor de Cultura, Mateu Chalmeta i un fi de festa amb molta pólvora.

Un cop finalitzades les previsions de pólvora, les colles rebien un regal i es feien fotografies amb els assistents.