La plaça de la Vila acull un nou Ple Alternatiu
La plaça de la Vila acull un nou Ple Alternatiu
Mentre al Consistori es porta a terme el ple ordinari, centenars de persones es concentren a les portes amb les seves reivindicacions socials
Clara Bayo - 30/04/2014 06:09
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8673

Saps que passa a Badalona cada últim dimarts del mes, mentre es porta a terme el ple de l'Ajuntament de Badalona? La plaça de la Vila de la ciutat concentra desenes de persones, entitats, associacions, que prenen la paraula al carrer. Aquest dimarts 29 d'abril la plaça bullia en protestes ciutadanes, per una banda el moviment educatiu defensant els seus drets, d'altra, la plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, i així diferents moviments socials que després es reuneixen en l'anomenat Ple Alternatiu. Aquest és un ple obert a tothom, que es fa cada últim dimarts del mes coincidint amb el ple de l'Ajuntament, i que convocat per l'Àgora Ciutadana de Badalona, plataforma integrada per més de trenta entitats badalonines, té per objectiu debatre a l'espai públic, de forma oberta i participativa, sobre els temes d'interès de la ciutadania.

Aquest mes han estat diferents punts del dia els tractats al carrer, per una banda s'ha tractat la política d'habitatge a Badalona, una paraula a càrrec de la PAH Badalona, des d'on també han agafat la paraula al ple municipal, i 500x20I és què la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona no està satisfeta amb les polítiques d'habitatge del govern del PP i denuncien que l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, no té voluntat d'impulsar accions de la mà de la societat civil per posar remei a la problemàtica de l'accés a l'habitatge. Es calcula que a Badalona hi ha més de 9.000 habitatges buits i que la necessitat de lloguers socials continua creixent. És per això que la PAH reclama una mesa d'urgència social, una bossa de lloguer social i la creació d'una 'finestreta única' de serveis relacionats amb l'habitatge. Els grups de l'oposició han donat suport a aquestes reivindicacions a través d'una moció presentada al ple de l'Ajuntament. 

Al ple alternatiu a peu de plaça, també s'han donat a conèixer i els últims canvis legislatius a Educació amb el decret de plantilles i l'aplicació de la LOMCE.


El Ple alternatiu també ha donat veu a la Comissió deFestes, per explicar els que consideren "entrebancs de l'Ajuntament a unes festes de Maig del poble pel poble" al mateix cop que també agafaven la paraula dins del consistori per reivindicar el seu paper en les Festes de Maig com a festes de la ciutadania. Des de la Comissió reclamen ser un òrgan que treballa i vetlla per les manifestacions culturals i festives de Badalona, ser una comissió que compti amb el suport municipal aprovat a través del Ple. També ser una comissió transparent, vinculant, participativa i promoguda des de les entitats que són l’eix vertebrador de les festes. D'altra banda també han tingut la paraula al Ple Alternatiu els alumnes del AFA Lloreda que han sortit per denunciar "el tancament de l'Aula de Formació d'Adults per part de l'Ajuntament de Badalona".