Arriba la 29a Setmana del Muntanyisme a Badalona al Teatre Principal
Arriba la 29a Setmana del Muntanyisme a Badalona al Teatre Principal
Tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 i comptarà amb un cicle de projeccions
Redacción - 13/05/2014 04:28
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8765

Els dies 20, 21 i 22 de maig, el Teatre Principal de Badalona, acull a partir de les 20.30 hores i amb entrada gratuïta, la 29a Setmana del Muntanyisme. Es tracta d'un cicle organitzat per l'Agrupació Excursionista de Bufalà, entitat de caràcter social vinculada des de la seva fundació a l'excursionisme i a qualsevol de les seves ramificacions, no tan sols amb la natura, sinó també amb totes les activitats esportives.

Un cicle que de fet comptarà amb tot un seguit de projeccions com per exemple, dimarts 20 de maig 'Au delà des cimes - Més enllà dels cims'; a càrrec de Catherine Destivelle, un nom lligat a l'escalada femenina. Ella realitzar les més importants escalades de la dècada dels 80 i 90, destacant com escaladora en roca i guanyant diverses competicions amb un estil elegant i molt particular. Va realitzar diverses ascensions en l'àmbit alpí, com les tres grans cares nord dels Alps en solitari i a l'hivern: Eiger, Grans Jorasses i Cerví. També ha participat en algunes expedicions als Andes, Himàlaia i altres parts del món. Ha estat referent dels primers documentals d'escalada femenina.

Dimecres 21 de maig 'Tandes'. A càrrec de Manuel Palomino Schätzlein Manu i Paki, els quals realitzen un viatge de 15 mesos per la serralada andina sud-americana en tàndem, creuant Perú, Bolívia, Xile i Argentina. Recorren 8.000 Km en bici, travessant deserts, rius i salers i superant 60.000 metres de desnivell acumulat. Han escalat vies de roca i pics de més de sis mil metres dels Andes: HuascaranTocllarajuAlpamayoIllimaniIllampu... fins a arribar a creuar el gel continental sud. Presentaran les seves aventures esportives viscudes, a més de la cultura, gastronomia i fauna de les zones visitades.

Dijous 22 de maig serà el torn de: 'Horizontes verticales'. A càrrec de Silvestre Barrientos Silvestre Barrientos ens presentarà escalades en les zones més importants del planeta, on realitza un alpinisme de tècniques d'escalada d'alt nivell. Alps, Patagònia, Himàlaia... llocs on ha escalat i obert vies de gran dificultat. Ha format part de l'Equip de Joves Alpinistes de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) durant dues temporades, i malgrat la seva joventut, acumula un gran nombre d'ascensions. Pertany a l'Agrupació Excursionista de Bufalà, i s'ha iniciat en l'escalada amb ells.

Després de cada projecció es portarà a terme un sorteig de llibres i material de muntanya. Així que si t'agrada aquest esport, ja ho saps, del 20 al 22 de maig a les 20.30 hores al Teatre Principal.

Més informació AQUÍ