Badalona, un any més amb la celebració de la Nit dels Museus
Badalona, un any més amb la celebració de la Nit dels Museus
Un total de 72 sales d'exposicions de Barcelona i la seva àrea metropolitana obriran les portes gratuïtament aquest dissabte
CB - 16/05/2014 05:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8776

Aquest dissabte 17 de maig de 20 a 1 hores, el Museu de Badalona obrirà les seves portes de manera gratuïta per apropar la seva proposta cultural a tothom que vulgui participar. S'afegeix així una vegada més a la celebració de la Nit dels Museus de la que formaran part un total de 72 sales d'exposicions de Barcelona i la seva àrea metropolitana que, com a Badalona obriran les portes gratuïtament aquest dissabte, entre les 19 i la 1, segons cada centre.

Aquesta edició espera rebre una "presència massiva" de visitants, semblant al de l'any passat, amb 133.000 persones, que podran organitzar aquestes visites en sis itineraris proposats que s'estendran per Barcelona, l'Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Així s'ha presentat a escala general i en roda de premsa pel tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.

Pel que fa a Badalona es podrà visitar gratuïtament l'espai de les Termes i el Decumanus, on tindrà lloc un recital de poemes d'autors llatins, amb Odile Arqué i Marçal Font, amenitzada amb música de cambra. Igualment es podran visitar el Jardí de Quint Licini i la Casa dels Dofins, on també s'oferiran actuacions musicals. Amb la col·laboració del Conservatori Superior de Música de Badalona.

Sis Itineraris

Els 72 centres s'han organitzat en sis rutes orientatives sota els epígrafs 'De Montjuïc a l'Hospitalet', 'De l'Eixample a Gràcia', 'Del Gòtic al Mar'; 'Del Raval al port'; 'Santa Coloma, Badalona, Fòrum, Glòries, Sant Andreu', i 'Sant Gervasi, Pedralbes, Esplugues, Cornellà'.

En aquestes rutes hi ha fites museístiques de la ciutat com el CaixaFòrum, La Pedrera, el Museu Egipci, l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals.

Aquesta iniciativa internacional té la intenció de promoure visites als museus, així com associar-los a activitats participatives, lúdiques i en comú en incloure concerts, un concurs fotogràfic per xarxes socials i activitats diverses. "És una oferta territorial, estilística i d'èpoques molt àmplia", ha subratllat Ciurana per reafirmar que tots els ciutadans trobaran alguna proposta al seu gust, el que permetrà trencar el tòpic que els museus són avorrits i individuals.

Programació al Museu de Badalona AQUÍ

Tot sobre la Nit dels Museus AQUÍ