S'inaugura el projecte educatiu hort terapèutic de Barnabitas
S'inaugura el projecte educatiu hort terapèutic de Barnabitas

Redacción - 30/05/2014 04:39
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8927

Aquest dijous s'ha inaugurat el projecte educatiu hort terapèutic. Es tracta d'un nou servei i activitat que està duent a terme el centre obert de l'Associació Juvenil Barnabitas i en la qual els protagonistes són els nens i nenes, els avis de la residència de gent gran Mossèn Antón i les famílies dels nostres usuaris, en un treball intergeneracional.

A l'acte d'inauguració han estat presents el regidor de Medi Ambient, Gregorio Camacho, la regidora de Serveis Socials, Loli Ocaña, la presidenta del MCECC de la Fundació Pere Tarrés, María València i la directora de la residència de gent gran Mossèn Antón.

En què consisteix el projecte?

L'entitat ha fet servir l'hort urbà tradicional (de verdures per al consum) com un mitjà educatiu durant dos cursos. Actualment col·laboren i comparteixen l'espai amb la Residència Mossèn Anton a través d'un treball intergeneracional que concreta l'hort com a focus d'atenció, i que ha donat ja els seus fruits demostrant que la intervenció arriba als objectius educatius plantejats amb escreix.

"La proposta sorgeix de la inspiració que l'èxit de l'hort urbà els ha demostrat", expliquen, "però canviant el plantejament per tal de fer-lo plenament innovador" destaquen des de Barnabitas. Aquesta innovació es basa en: La utilització d'un nou espai per convertir-lo en "hort terapèutic". Diversificar allò que planten (plantes aromàtiques, terapèutiques...). Introduir continguts sobre temes terapèutics i nutricionals derivats de les plantes. Promoure les relacions intergeneracionals dels infants no només amb els avis de la residència sinó també amb els adults (pares, tiets, avis...) de la seva família.

També introduir, en l'àmbit pedagògic, la planificació i gestió de l'hort de forma activa per part dels participants, preparar bé els grups d'infants que treballaran l'hort per tal d'intervenir-hi i que siguin capaços de gestionar-se de forma efectiva així com utilitzar la preparació de l'autonomia dels grups per millorar l'autoestima dels infants. Es treballarà, en aquest sentit per grups en diverses franges d'edat, adaptant la seva implicació segons les diferències evolutives de cada grup.