Sant Adrià acull una exposició d'aquarel·les d'aus del riu Besòs
Sant Adrià acull una exposició d'aquarel·les d'aus del riu Besòs
Es pot visitar fins al 16 de juny, de dilluns a divendres de 17 a 19 hores
Redacción - 04/06/2014 06:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=8962

Fins al pròxim dilluns 16 de juny, al Centre Cultural Besòs podreu visitar l'exposició d'aquarel·les realitzades a partir de fotografies fetes al riu Besòs. Paco Torres ciutadà de Sant Adrià de Besòs és l'autor de les fotografies i les aquarel·les.

El riu Besòs ha experimentat una millora notable de la qualitat de l'aigua gràcies a la construcció de depuradores al llarg de la seva conca. Tot i que encara la qualitat de l'aigua no és bona, actualment es poden trobar diverses espècies d'invertebrats aquàtics, peixos, tortugues d'aigua i ocells aquàtics.

Paral·lelament, la construcció del Parc Fluvial del Besòs i el seu èxit social ha significat un augment espectacular del trànsit de persones al llarg del riu, fet que ha provocat una certa pèrdua de valors faunístics per la por que tenen la majoria d'espècies envers l'home, com per exemple a la desembocadura, malgrat les senyalitzacions per a restringir l'accés de persones.

En resum, el Besòs s'ha convertit en una aula de natura enmig de la ciutat on les persones poden observar desenes d'espècies d'animals i plantes al costat de casa. Aquest és el cas de Paco Torres, un veí de Sant Adrià que en els darrers anys ha fotografiat i dibuixat una bona col·lecció d'ocells que posa de manifest l'interès i la necessitat de continuar millorant la depuració de les aigües, juntament amb el valor de la vegetació que creix als marges del riu.

Lloc: Centre Cultural Besòs, Plaça Josep Tarradellas s/n

Horari: de dilluns a divendres de les 17 a les 19 h.