ICV-EUiA demana al govern municipal que aturi el llançament de 1.500 globus des del Passeig Marítim

Redacción - 25/06/2014 21:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9089

En el marc del Summer Festival que se celebra aquest cap de setmana en Badalona s'ha organitzat l'enlairada de més de 1.500 globus al passeig Marítim durant la nit de dissabte. I arran d'aquesta proposta el grup municipal d'ICV-EUiA ha emès una nota de premsa on es demana al govern municipal que aturi el seu llançament.

Segons afirma el regidor d'ICV-EUiA, Àlex Mañas, "el 30% dels peixos tenen restes de plàstics als budells i aquests residus que ocupen el seu hàbitat els causen tot tipus de ferides. Els residus de plàstic poden ser les garrafes, les ampolles, les bosses, les anelles i els embolcalls de menjar. Aquests ocasionen danys greus a la fauna i flora marines, ja que són ingerits pels animals i els provoquen intoxicacions greus. La mitjana de temps per desaparèixer pot oscil·lar entre els 300 als 600 anys en el cas de les garrafes, les ampolles i les anelles de plàstics, i de 20 a 60 anys les bosses de plàstic i els embolcalls de menjar".

Per això, expliquen, "creiem que Garcia Albiol no ha de llençar globus al mar, ja que és una acció greu per la contaminació del medi natural. Esperem que el PP es facin enrere ara que hi són a temps".

Des d'ICV-EUiA, lamenten que l'any passat ja es van llençar uns fanalets, en les seves paraules, "il·legals, que han suposat rebre una multa a l'ajuntament de 17.000 euros". Aquest any l'ajuntament llençarà 1.500 globus que aniran a parar a mar, agreujant així una de les principals amenaces que té el mediterrani.

Notícia relacionada

El passeig Marítim acull aquest cap de setmana el Badalona Summer Festival 2014 
Celebra la segona edició, amb dues jornades d’activitats festives i concerts i una fira marinera de comerciants amb oferta lúdica i gastronòmica