Sant Adrià, Ciutat Bastonera 2014 amb la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya
Sant Adrià, Ciutat Bastonera 2014 amb la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

CB - 07/07/2014 06:20
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9157

Sant Adrià ha vibrat aquest cap de setmana a ritme dels bastoners en acollir la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Un acte que organitzat per l'Esbart Dansaire Sant Adrià segui un objectiu: fomentar la cultura tradicional i en concret el Ball de Bastons al municipi.

I així ha estat, una gran festa que ha involucrat a tota la ciutadania fent arribar a tothom l'esperit del món bastoner. Més de 90 persones han participat dels tallers, adreçats a públic de totes les edats, des d'infants fins a gent gran, que s'havien organitzat en els mesos previs a la trobada nacional. La programació de dissabte, de fet, començava amb diversos tasts bastoners organitzats en els diferents barris, a càrrec de les colles sorgides d'aquests tallers com la d'APRODISA, els nens i nenes de l'Associació Juvenil Barnabitas, Associació Amics del Besòs, Esplai Gadgetosplai, entre altres, i de les colles convidades com Gavà, Salou, i Terrassa, que els han acompanyat a la llera del riu Besòs.

Badanotis hem acompanyat durant aquest tast bastoner al riu.

A la tarda arribava la gran Riuada Bastonera amb les colles participants en la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. La Trobada aplegava així a unes 80 colles i unes 2.000 persones relacionades amb el món bastoner que omplien els carrers de Sant Adrià. La Riuada sumava cinc cercaviles distribuïdes per tot el municipi, i finalitzava amb la trobada de totes les colles a la plaça de la Vila, amb un ball final, Bastoncé, al ritme de la música creada per aquest esdeveniment pels Laietans.