La Plataforma a favor de l’avortament lliure i gratuït de Badalona planta una V a la plaça de la Vila
La Plataforma a favor de l’avortament lliure i gratuït de Badalona planta una V a la plaça de la Vila
L'acció s'emmarca dins la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït promoguda per la Coordinadora Feminista de Catalunya
Redacción - 08/07/2014 02:31
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9165

El dissabte dia 5 de juliol va fer 4 anys de l'aprovació de la Llei de Drets Sexuals i Reproductius i de la Interrupció de l'embaràs, i dins la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït promoguda per la Coordinadora Feminista de Catalunya, la Plataforma a favor de l'avortament lliure i gratuït de Badalona va plantar, el mateix dissabte, una V a la plaça de la Vila, una #VdeVioleta #VdeVulva #VdeVagina #VdaVortament, tal com indiquen des de la mateixa plataforma en un comunicat.

En el mateix comunicat expliquen que s'està a punt d'aprovar la contrareforma d'aquesta llei a través d'una nova llei elaborada pel ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón. Una reforma que el PP tenia al seu programa electoral. La llei canvia de nom: Llei de Protecció de la Vida del Concebut. La Plataforma a favor de l'avortament lliure i gratuït de Badalona d'acord amb la Coordinadora feminista de Catalunya assenyalen que la contrareforma encara no està aprovada i la llei del 2010 es manté vigent. "La plantada de la V als carrers vol fer visible arreu del país que les dones seguiran avortant quan ho necessitin, que volen que les lleis i els governs reconeguin la capacitat de les dones a decidir, i que es continuarà treballant per tenir una llei encara millor que l'actual i que, en cap cas, es tolerarà cap pas enrere".

Les reivindicacions històriques del moviment feminista pel que fa al dret al propi cos són: educació sexual i afectiva en tot el currículum escolar, anticonceptius segurs, eficaços, gratuïts i accessibles i avortament lliure i gratuït com a prestació sanitària normalitzada a la sanitat pública.