Augmenta en un 58% el nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona durant els primers sis mesos de l’any
Augmenta en un 58% el nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona durant els primers sis mesos de l’any
Prop de 5000 persones han utilitzat els serveis d’informació, difusió i atenció turística durant el passat semestre
Redacción - 15/07/2014 04:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9192

El nombre d'usuaris de l'Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 58 per cent durant els primers sis mesos de l'any. Així ho han anunciat en un comunicat de premsa en el qual expliquen que, un total de 4.990 persones han utilitzat els serveis d'informació, difusió i atenció turística de l'Oficina de Turisme de Badalona durant el període comprès entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2014.

Es dóna la circumstància que una bona part dels usuaris de l'oficina, un 70,45 per cent, són els mateixos badalonins; gairebé un 9 per cent procedeix de Barcelona; un altre 9 per cent és de la resta d'Espanya; i un 7,63 per cent han estat estrangers. Cal tenir en compte, pel que fa a aquesta darrera dada, que el primer semestre de l'any correspon a un període turístic de temporada baixa.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, considera que el factor principal de l'augment d'usuaris ha estat "el trasllat de l'oficina al Centre Cultural El Carme, situat en un lloc molt més visible i més proper al ciutadà, així com l'ampliació de l'horari d'atenció al públic, que inclou caps de setmana i festius". En aquest sentit, Rosa Bertran ha explicat que el percentatge d'usuaris de cap de setmana de l'oficina de Turisme correspon a un 26,7% del públic semestral.

A més a més Bertran, s'ha mostrat satisfeta pels resultats que està donant la nova ubicació de l'Oficina de Turisme i pel fet que els badalonins estiguin apropant-se a ella per fer consultes. "L'oficina està al servei dels visitants que vénen de fora, però també dels mateixos badalonins, que és bo que mostrin interès per conèixer racons o activitats de la seva ciutat", ha explicat Bertran. Paral·lelament, segons ha explicat la regidora, "el govern de Badalona està treballant amb l'objectiu que la ciutat consolidi la platja i els seus punts d'interès turístic com a destinacions que puguin atreure més visitants; i en aquesta mateixa línia van també esdeveniments com la Shopping night i la Badalona Summer Festival".

Visites i Consultes


En aquest augment de visitants també ha influït de manera important la coincidència en el mateix edifici de l'Oficina de Turisme amb la nova sala d'exposicions que hi ha ubicada a la planta baixa del Centre Cultural El Carme. De fet, les consultes més freqüents a l'Oficina de Turisme han estat relacionades amb les dues exposicions que hi ha hagut en aquesta sala durant el 2014 corresponents a la Fundació Sorigué i a l'artista Tom Carr. Concretament, el 15,15 % dels visitants s'han interessat per aquests temes.

Els usuaris també s'han adreçat a l'Oficina de Turisme amb consultes relacionades amb la visita a les Termes Romanes i el Decumanus, la fàbrica de l'Anís del Mono i la ruta audioguiada pel centre històric de la ciutat. Cadascun d'aquests punts d'interès turístic han aplegat un 8% de les consultes ateses a l'oficina.

Pel que fa als esdeveniments i actes d'aquest primer semestre de 2014, els que han generat més consultes han estat les Festes de Maig, seguides de les relacionades amb el Festival romà Magna Celebratio i el Festival Internacional de Màgia-Memorial Li-Chang. També s'han atès preguntes relacionades amb l'oci urbà i amb el transport, com les connexions de la ciutat amb Barcelona.

D'altra banda, el servei d'audioguia de la ruta turística pel centre històric també ha incrementat el nombre en un 90,40 per cent en relació al mateix període de l'any passat, sobretot gràcies a l'augment del nombre de grups interessats a fer aquesta ruta.