ICV i Òmnium Cultural Badalona han celebrat un acte en defensa del dret a decidir
ICV i Òmnium Cultural Badalona han celebrat un acte en defensa del dret a decidir
Han passat el documental 'Un país normal' al local dels ecosocialistes
Redacción - 18/07/2014 05:16
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9213

En el marc de la campanya "Un país normal" d'Òmnium, ICV Badalona va ser la primera entitat en organitzar un acte conjunt, fent el passi del vídeo que es presentava a escala nacional, on surten diferents personalitats explicant els motius per anar a votar el dia 9 de novembre, així com la importància d'aconseguir efectivament el dret democràtic a "decidir", i concretament a l'autodeterminació dels pobles.

L'acte d'ahir va ser presentat per Pilar Vallès, membre de la junta d'Òmnium Badalona, i van intervenir el candidat d'ICV Badalona, Àlex Mañas, i el periodista Antonio Baños, que també surt al documental.

Segons Àlex Mañas, una persona capaç de dividir la població entre persones nascudes a l'estat espanyol i a l'estranger, també per interessos electorals o personals és capaç de dividir la societat per la qüestió nacional. Així, el candidat d'ICV declara: "Si volem ser un país normal, no podem permetre que la tercera ciutat de Badalona estigui en mans de Garcia Albiol al 2015".

Antonio Baños va fer especial èmfasi a la sobirania dels pobles, defensant que el dret a decidir és una oportunitat per canviar moltes polítiques que ara no ens agraden, i tenim la possibilitat de trencar les cadenes nacionals i també les d'un sistema injust en molts altres aspectes. Segons el periodista, "el dret a decidir ens obre les portes a una democràcia participativa, i aquest avenç es pot fer realitat si el poble de Catalunya continua reivindicant els seus drets".

Pilar Vallès, va mostrar la voluntat d'Òmnium de fer molts més actes d'aquestes característiques a Badalona d'aquí al 9 de novembre, per facilitar el debat democràtic d'assolir el dret a decidir, podent contrastar opinions contràries igualment respectables, i poder votar coses diferents a la consulta. Per això, la representant d'Òmnium Badalona va subratllar "Nosaltres no podem garantir que la consulta es faci realitat, però farem tot el possible per fer arribar aquest debat a la ciutadania i convèncer de la importància de poder exercir el dret a decidir també a Badalona".