L’Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa signen el conveni del programa 'Gent 3.0'
L’Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa signen el conveni del programa 'Gent 3.0'
Es tracta d'un programa que fomenta la participació de les persones grans i organitza activitats perquè es mantinguin actives
Redacción - 21/07/2014 04:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=9219

L’Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa han signat el conveni de col·laboració del programa 'Gent 3.0' per a persones grans.

Aquest programa té l'objectiu de fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència i situar-los com a protagonistes de la societat. Contempla l'organització d'activitats perquè les persones grans es mantinguin actives amb les tecnologies de la informació i també pel que fa a salut i benestar social. Cal destacar que durant l'any passat, 1.235 persones grans badalonines van participar d'aquestes activitats.

A Badalona els participants en el programa són els casals de gent gran de Can Mercader, Sant Antoni de Llefià, Centre i Congrés. Hi ha tres blocs d'activitats principals com la formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), promoció de la salut i el benestar i participació social i voluntariat.

El conveni ha estat signat per l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el director de l'Àrea Social de la Fundació La Caixa, Marc Simón i Martínez; i el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau Aymar.

Xavier Garcia Albiol, ha destacat que "el conveni dóna continuïtat a un projecte que des d'un punt de vista social és dels millors que es poden dur a terme actualment en aquest àmbit i és un bon exemple del vessant més social de les entitats financeres". "En aquests temps de dificultats econòmiques, aquest tipus de col·laboració entre el sector públic i el privat ens permet a l'administració local tirar endavant projectes socials i atendre demandes d'una part de la població que ho necessita", ha afegit.

Segons el conveni, l'Ajuntament facilita els locals i assumeix el cost de les connexions d'Internet dels espais on s'ubiquen les aules informàtiques i de formació, i el seguiment de les activitats desenvolupades. La Fundació La Caixa, per la seva banda, aporta els formadors que treballen els projectes amb les persones grans i el maquinari, a més d'assumir el manteniment del projecte.

El conveni dóna continuïtat a la col·laboració en el desenvolupament d'activitats culturals, socials i lúdiques adreçades a les persones grans que mantenen l'Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa a través d'un acord marc de col·laboració signat l'any 2001 i, des de llavors, prorrogat cada any.

Un ampli programa per a la gent gran a Catalunya

L'Obra Social "la Caixa" desenvolupa el seu Programa de Gent Gran a 205 centres de gent gran propis i en conveni amb les diferents administracions públiques. L'any 2013 van participar 195.093 persones grans en les 5.632 activitats programades, destinades a fomentar un envelliment actiu.

Pel que fa als EspaiCaixa, n'hi han més 200 equipaments informàtics als centres de gent gran de Catalunya, on s'hi imparteix formació en noves tecnologies i també es realitzen diferents accions de voluntariat de gent gran, com ara, activitats intergeneracionals i aules obertes.